Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2023, 16:18
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie żebym miał coś przeciw Kiko i Hiszpanom ale w takim razie jakim cudem awansowały do ekstraklasy:

Ruch i Puszcza?

Ilu tam jest piłkarzy w takim Ruchu na których nas nie stać? O Puszczę nie pytam?

To jakaś zdziwaczałą alternatywa typu albo Hiszpanie albo.... brak szans na awans?
Nie dałem tu ŁKS, ale tam też same takie orły grały poza naszym zasięgiem finansowym?

Skoro udało się Kiko w jedną rundę sklecić solidny zespół do seryjnego wygrywania z Hiszpanów ze słabiakami i średniakami i omało co nie awansowalibyśmy to powinniśmy iść tą drogą. Ale wkurza mnie pisanie z pominięciem faktów... kiedy wystarczy popatzreć na taki Ruch... gdzie wszyscy piłkarze byli/są w naszym zasięgu, który awansował. A ilu tam gra tych Hiszpanów? 1? 2?

Btw
Nie robi się awansu młodymi piłkarzami... takie coś to gra w eklapie kiedy nie walczysz o utrzymanie.
Jeszcze jedno a propos Hiszpanów i porównywań do Ruchu czy ŁKS-u i Puszczy: nasi Hiszpanie w czterech-pięciu w składzie tak przewyższali tą całą ligę, że gdyby nie przewaga tych zespołów nad nami po rundzie jesiennej i idiotyczne błędy marnego trenera Sobolewskiego pod koniec rundy wiosennej, awansowalibyśmy do ekstraklasy zamiast jednego z tych zespołów.

Były ku temu wszelkie możliwości i nie była to zasługa reszty zawodników, tylko właśnie głównie tych Hiszpanów. Powtórzę: czterech-pięciu, nawet nie połowy jedenastki. Wyszukanych na szybko, którzy poradzili sobie z marszu, bez długiej aklimatyzacji i zgrywania się z resztą. Ba, nie zawsze zdrowych i w pełni formy.

I tu niektórzy wyskakują z pomysłem, że jednak lepiej stawać na dużo słabszych Polaków takich jak ci z Ruchu czy Puszczy, bo Hiszpanów "za dużo" i bo tamtym się udało szczęśliwie awansować, a za rok pewnie znów spadną z kretesem.

Czyli mamy ograniczać to co jest dobre i zadziałało, a stawiać na więcej tego, co nie zadziałało i kompletnie zawiodło, bo Hiszpanów za dużo, a w Wiśle jest tradycja, by koncepcje zmieniać najpóźniej co pół roku i robić nową rewolucję, nie ucząc się konkretnie na dawnych błędach, tylko raz wtóry robić to samo, oczekując innych rezultatów.

Komedia.
Ostatnio edytowane przez Markus : 21.06.2023 o godz. 16:24.
Odpowiedz cytując