Wyświetl pojedynczy post
Obserwator
Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2023, 21:14
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
TJ się zgodził (proszę Panie Tomku potwierdzić lub zaprzeczyć) odsprzedać akcję, bo JK wyszedł z informacją, ze jest inwestor, który chce kupić Wisłę, ale żeby to przeprowadzić sprawnie to on musi mieć większość udziałów (upraszczam i były wątki poboczne, ale w sumie to do tego się to sprowadziło)
Bardzo przepraszam, ale nie będę potwierdzał lub zaprzeczał tak szczegółowym tezom. Teoretycznie fakt, że lekko podrasowana treść mojej rozmowy na temat ewentualnych zmian w akcjonariacie przeprowadzonej w cztery oczy koło północy wypłynęła do mediów już kolejnego dnia w południe zwalnia mnie z zachowania tajemnicy. Ja jednak dokąd się da pozostanę wierny przestarzałym zasadom i o poufnych rozmowach publicznie dywagował nie będę.

Warto też pamiętać, że operacja oddania akcji wymagała zgody wszystkich pozostałych akcjonariuszy, a ja nie mam pojęcia jakie w dyskusjach między nimi padały argumenty i co przekonało ich do wydania tejże zgody.

Ale korzystając z okazji (odnosząc się do konfliktu w tym i kolejnych postach) chciałbym napisać, że z moich doświadczeń wynika, iż władze stowarzyszenia Socios zawsze kierowały się dobrem klubu. Nie zawsze o każdej sprawie mieliśmy takie samo zdanie, ale nigdy nie dali mi powodów do powątpiewania w ich dobre intencje.

Nie mam najmniejszego pojęcia jak wyglądały negocjacje z potencjalnym inwestorem, i dlaczego zakończyły się tak jak się zakończyły, ale nie wydaje mi się aby winą za brak sukcesu można było nawet w nikłym stopniu obarczać stowarzyszenie i jego władze.
Odpowiedz cytując