Karherop napisał(a):

Jestem bliżej tej koncepcji.
Stawianie teraz Puszczy i Tułacza za wzór idealnej budowy zespolu to nieporozumienie. Może być to wzór dla klubów z małych miejscowości, ale to raczej ewenement niż coś co można skopiować w każdym miejscu. Już nawet pomijając fakt że na szczeblu centralnym nie ma trenera który dłużej obecnie w jednym klubie. Po takim czasie wielu ludzi się wypala, chce zmiany środowiska, w Puszczy było wygodnie to trener siedział do dzisiaj.
Dla Puszczy sukcesem byla max 1 liga i choćby z tego powodu doszli do wniosku że póki się w niej utrzymują to trenera nie zwalniają. To ich mądrość ale i fart sprawil że rok temu nie spadli z ligi (cudem się uratowali), teraz zrobili awans słabością innych.
Baraże rozegrali świetnie, trzeba im to oddać, ale kibice którym wydaje się że Puszcza to piękna romantyczna historia będą sobie chcieli wydłubać oczy oglądając ich mecze w ekstraklasie.
|
Ale po co piszesz to do mnie?Ja to wiem.Jestem jednak pewien,że skoro Tułacz poradził sobie tak dobrze z co by nie mówić piłkarskimi odpadami nie miałby problemu zmodyfikować sposób gry dysponując lepszym materiałem ludzkim.
Żeby nie było,nie domagam się od razu zatrudniania u nas Tułacza ale przykład ten pokazuje,że można poszukać trenera który wie co robi