Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2023, 06:11
Cytat:
Hmm... a potem inni w innych tematach dają za przykład Tułacza, który Puszczę wprowadził do ekstraklasy po 8 latach trenowania a nie po 8 miesiącach
Pora się zdecydować.
Nie porównujmy Puszczy jako klubu do Wisły, ani Niepołomic jako miasta do Krakowa, bo to są dwa inne światy. Wisła to jest zbyt wielki klub i wielka marka, aby było miejsce na dawanie czasu i brak wyników. Ja nie mówię, że mamy trzymać Sobolewskiego, czy zatrudnić Mourinho i ma być LM za 2 lata ale po prostu I liga to nie jest miejsce dla Wisły Kraków i klub z takim potencjałem, zapleczem, możliwościami powinien w tej I lidze kosić wszystkich i awansować w oka mgnieniu.

Nawet teraz gdy skoczyliśmy w jedną rundę z 10 na 4 miejsce, gdy mieliśmy najwięcej pkt. w tym roku w lidze, to nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie blamaż z Zagłębiem i po kilku dniach tak na prawdę, w krótkim odstępie czasu kolejny blamaż z Puszcza, obydwa mecze u siebie, obydwa o awans, przysłoniły wszystkie sukcesy z tego roku.
Dla Wisły to wstyd tak zakończyć sezon, nawet jeśli byśmy mieli same wygrane i zdarzył by się taki mecz jak z ZS, albo dwa mecze jak z ZS i Puszczą, to jest to po prostu niedopuszczalne. Nie w takim momencie i nie w Wiśle.

Tu jest ciśnienie na wynik (bo to tylko I liga) i słusznie, bo są kibice, jest budżet wielki - jesteśmy z jednej strony zadłużonymi biedakami, a z drugiej i tak mamy finansowo największe możliwości w tej lidze - to już wiele mówi o tym gdzie powinna być Wisła i jakie wyniki powinna w I lidze robić.

I tak na prawdę tutaj nie ma nad czym dyskutować. Na tym poziomie to albo się towarzystwo trenerskie czy piłkarskie sprawdza w moment alb powinno być krótkie dziękujemy, do widzenia.
Sobol nie wiem czemu pozostał na stanowisku. Dla mnie to identyczny manewr jak z Brzęczkiem i podejrzewam, że szybko tego pożałujemy. W tym sezonie mieliśmy mocną kadrę, podejrzewam, że w przyszłym będzie kadrowo słabiej. Jeśli w tym sezonie zawiódł - a przegrywał też prawie wszystkie ważne mecze w tym roku (oprócz meczu z TBB) to raczej nie ma szans żeby coś z tego wyszło ze słabszym materiałem.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując