Wyświetl pojedynczy post
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2023, 19:13
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Każdy trener jest zawsze do zmiany. Albo wcześniej albo później.

Uważam jednak, że nagonka na Sobolewskiego jest prowadzona przede wszystkim przez krytyków JK i zwolenników opcji truskolaskiej, a jeśli nawet ktoś z dzisiaj krytykujących nie popiera "tego, który zajebał" w widoczny sposób dał się wciągnąć w krytykowanie Sobola przez aktywnych na tym forum zwolenników Błąszczykowskiego i Brzęczka.

Nie wiem, co zrobi Królewski, ale jeśli zostawi Sobolewskiego, będę popierał to rozwiązanie ściskając jednocześnie kciuki, żeby nie rzucano Sobolowi kłód pod nogi.
Jeśli zatrudni kogoś innego, też będę trzymał kciuki.
Nie jestem fanem ani JK ani JB, najbardziej mi się podobało to co było zaraz po przejęciu czyli oszczędne gospodarowanie, zwiększanie przychodów i stopniowe spłacanie długów. I oczywiście to była droga, którą wg mnie należało iść. Czyli chyba jestem za drogą TJ. A Sobola nie chcę bo jest tu już długo, a w tym czasie żaden zawodnik nie zrobił postępu ani cała drużyna nie zrobiła postępu. Dostał 5-6 dobrych graczy i ich indywidualnymi umiejętnościami drużyna przez jakiś czas wygrywała ze słabszymi rywalami, gdy nadeszły kontuzje i mocniejsi rywale - klapa. Mecz o awans z ZS - klapa. Baraż - klapa. Konferencja po barażu - klapa.
Moim zdaniem - niech się Sobol idzie bawić w trenera gdzie indziej, ale wątpię czy ktoś Go zechce bo wydaje się, że obraz z zewnątrz, jak ktoś popatrzy bez emocji i sentymentów jest jednoznaczny.
Odpowiedz cytując