|
Senior Member
|
|
aNouc napisał(a): 
Wy znacie w ogóle tych piłkarzy, czy na zasadzie - utalentowani bo młodzi? Ja mam w pamięci wygraną CLJ po zwycięstwie 10:0 z Cracovią i dziś 3/4 z tych młodych piłkarzy pracuje na budowach.
A w międzyczasie największy talent Buksa wyjechał za granicę i słuch po nim zaginął.
Miga by chciał, żeby Wisła wystawiała do gry o awans do Ekstraklasy jakichś 17-latkow, bo mają 17-lat to przecież są zdolni. Inaczej tupną nóżką i odejdą. Np. do Legii.. i z pewnością będą tam grać. Będą tak samo grać w drużynach młodzieżowych jak grali w Wiśle. A później pogonieni, jak większość.
Problemem jest brak większej kasy, żeby zaspokoić tych juniorów, a nie, że oni jacyś utalentowani. Wiadomo, że przez brak awansu Wisły do Ekstraklasy poszły cięcia w Akademii, która jest droga w utrzymaniu. Legia se gra w Ekstraklasie, ma w miarę ustabilizowaną sytuację finansową, to sobie może pozwolić na utrzymywanie kilku dodatkowych juniorów.
Już mi się rzygać chce od tych "utalentowanych". Czekam na jakiegoś utalentowanego młodzieżowca Wisły od 10 lat i cisza. I cisza również o tych, którzy przenieśli się do Legii, Amiki czy Górnika Zabrze.
|
https://twitter.com/wislak20071/stat...953063937?s=20
|
|