Wyświetl pojedynczy post
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2023, 11:57
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Sobol statystyki ma super i Sobol zawalił awans dwa razy, z ZS i Puszcza. I teraz jak go ocenić? Ja myślę że przez pryzmat zawalenia sezonu w kluczowym momencie, w tym meczem z ZS, które o zgrozo, o nic nie grało.

Można jeszcze mówić że na jesień byliśmy na 10 miejscu i gdyby tam zdobyć więcej pkt to awans byłby w cuglach. Jasne. Ale to nie zmienia faktu, że bezpośrednio nie awansowaliśmy przez jeden mecz, z Zagłębiem. A później mając szansę na rehabilitację dostaliśmy u siebie 1:4 od Puszczy.

Sobol i ta ekipa pobili rekordy frajerstwa.
A jak będzie wyglądał przyszły sezon z Sobolem? Obawiam się, że gorzej niż jesień za Wuja. Ta ekipa i Sobol już są naznaczeni genem frajerstwa. Zrobili to! Choć wydawało się mało możliwe to dali dupy po całości. Trudno będąc takim przegrywem nagle stać się wygrywem...
Sezon został przegrany także na jesień i jest to zasługa Sobolewskiego. Dwa ostatnie mecze: Łęczna (dom) 1-2 oraz Sandecja (wyjazd) 1-1 to kompromitacja. Jedna z wielu.
Gloryfikowanie odrobienia strat, które są jego zasługą jest absurdalne. Tym bardziej, że sezon zakończyliśmy na 4 miejscu - czyli zostało odrobione 7pkt - w gównolidze ze składem przerastającym ją o klasę. Serio nie ma się nad czym podniecać.
Do tego mówimy o mentalnym przegrywie, który skompromitował się "konferencją", i który do tej pory (to już 8dni) nie zabrał oficjalnie głosu na temat tego co się stało.
Ponadto warsztatowa miernota wyjaśniana przez co najwyżej solidnych trenerów w skali kraju. Gość, który w kluczowym meczu ubzdurał sobie 3-5-2, które nic nie wniosło, a rzekomo miało zneutralizować SFG.
Oprócz tego mnóstwo idiotycznych wyborów na przestrzeni sezonu - absurdalne zmiany, absurdalne składy, gesty, żeby bronić wyniku z ZS. Wszystko funkcjonowało póki wszyscy byli zdrowi - zaczęły się urazy i dziwnym trafem objawił się "kunszt" Sobolewskiego.

Wszystko co napisałem składa się na obraz trenerskiego parodysty. Temu Panu już dziękujemy.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując