Wyświetl pojedynczy post
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2023, 10:16
No to artykuł Karcza (który od dłuższego czasu jest zewnętrznym biurem prasowym naszego prezesa) jest kolejnym dowodem, że niestety mówimy o funduszu Mada. Niestety, bo im dłużej nie mogę nic o nich znaleźć (poza autopromo wątpliwej jakości na ich własnej stronie) tym bardziej się martwię.

Kwota 90 milionów gra z 20 milionami euro z artykułów związanych ze Śląskiem. Okres 4-5 lat z tamtych artykułów podkręcono do 3-4. Deklarowana kiedyś współpraca na bazie polskiego prawa gra z założeniem polskiej spółki (BTW jeśli podmiot o kapitale 50 tysięcy z siedzibą na zamkniętym osiedlu mieszkaniowym na Wilanowie ma coś gwarantować to słabe mamy te gwarancje).

Czyli raczej wiadomo już czego mniej więcej możemy się spodziewać. Jeśli rzeczywiście dysponują taką kwotą to jest nieźle. Powinno pozwolić wygrzebać się z najpilniejszych długów i najpewniej awansować do Ekstraklasy. Na wiele więcej bym nie liczył. Podkreślam jeśli. Niestety z mojego doświadczenia wynika, że jak ktoś mówi, że ma 20 na 4 lata to tak naprawdę ma 5 na pierwszy rok i ogólną koncepcję jak organizować kolejne 15 jeśli pierwsze 5 da oczekiwany efekt.

Oczywiście dla Wisły 5 milionów euro oznacza szansę przetrwania w obecnym kształcie więc jeśli nie ma nic innego to trzeba mocno trzymać kciuki żeby było chociaż te 5.

Magiczne przeniesienie terminu wyłączności z 15 kwietnia na 15 czerwca pominę. Nie ma się co znęcać nad redaktorem i jego źródłem osobowym. Szczególnie, że jak się poczyta komentarze to widać, że ta magia działa.
Odpowiedz cytując