Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2023, 12:42
Nic nie ujmując Fernandezowi z umiejętności, po prostu nie mam za bardzo ochoty oglądać go w kolejnym sezonie.

W poprzednim sezonie miał nam pomóc w utrzymaniu - zachował się tak, że w decydujących meczach nie było go na boisku.

W tym sezonie miał nam pomóc w awansie - grał tak, jakby w decydujących meczach nie było go na boisku.

Wiadomo, miał mecze, kiedy jednoosobowo ciągnął ten wózek. Wiadomo, cała drużyna zawaliła. Wiadomo, nawet się ogarnął i przestałem się martwić o to, że zaraz znowu dostanie jakieś czerwo i dyskwalifikację. Ale uwzględniając pieniądze jakie dostawał, wolałbym na tym miejscu widzieć kogoś, co do którego nie wisi mi ciągle w głowie, że jak przyjdzie rozgrywać ten jeden najważniejszy mecz, to będzie z niego żaden pożytek.

W sumie na ten moment podobne zdanie mam o trenerze Sobolewskim. Długo go broniłem, bo - tak jak z Fernandezem - w meczach bez presji było super, czasem po prostu nie miał z czego rzeźbić ze względu na ubogą kadrę. Ale w meczach o wszystko jakby na ławce siedziała teściowa Smudy, a nie trener. A kadrę do dyspozycji na koniec miał przewyższającą wszystko to, co mieli rywale.

Do dzisiaj mam w głowie Dudę broniącego w polu karnym przy rożnych przeciwko Puszczy. Z zewnątrz to pewnie wyglądałoby na klasyczny sabotaż w stylu "nie chcemy awansować."
Odpowiedz cytując