Cytat:
|
Nie uważam, żeby Sobol został w jakikolwiek sposób u nas zweryfikowany w tej rundzie. Co prawda przegrał baraże, ale też wykręcił najlepszą punktowo rundę od niepamiętnych czasów. Podejmował wiele wg mnie kontrowersyjnych decyzji (promowanie Tachiego kosztem choćby Bashy czy Jamesa), mieszanie ustawieniem. Nie potrafił ogarnąć tego jak gra Puszcza mimo faktu, że to był nasz 4 mecz z nimi w tym sezonie. No i w samym barażu wyszliśmy bardzo bojaźliwie, zamiast zaatakować i podkręcić tempo. Zamiast akcentować własne atuty, próbowaliśmy nieudolnie maskować własne wady i wyszła z tego totalna bryndza.
|
I trzy ostatnie zdania udowadniają, że przynajmniej na razie NIE JEST trenerem na miarę 1 ligi. Miałem nadzieję, że wyjdzie inaczej, no ale tak się nie stało
Cytat:
|
Zatrudnijmy fachowca, kogoś kto gdzieś coś kiedyś wygrał, z jakimś klubem awansował. Poproszę jakiegoś speca od awansów. Dziękuję
|
Marcin Brosz by pasował - ale PZPNu na pewno nie przepłacimy (jest tam menedżerem reprezentacji u19)
O Leszku Ojrzyńskim i Danielu Myśliwcu już w różnych tematach było pisane (i przez innych, i przeze mnie)
Zadałem sobie trud przejrzenia listy wolnych trenerów z Polski i powiem tak... szału nie ma
Piotr Stokowiec - chyba nigdzie nie wykręcił oczekiwanego wyniku
Marcin Kaczmarek - w sumie radził sobie w polskim piekiełku przyzwoicie w zasadzie na każdym poziomie rozgrywkowym, gdzie pracował, cieniem się kładzie jego ostatnia praca w Lechii (tej samej, która teraz się spierniczyła z hukiem do 1 ligi)
Ryszard Tarasiewicz - w różnych klubach wyciągał akceptowalne wyniki, tylko jest trenerem po prostu nijakim - nie ma żadnej charakterystycznej cechy dla jego drużyn, po prostu grają, jak Bóg da, on im nie przeszkadza
Marek Zub - jego wadą jest zdecydowanie to, że w Polsce jest niesprawdzony, zresztą (nawet udana, a ostatnia taka nie była) praca na Litwie czy na Łotwie nie jest żadną kartą atutową
Piotr Tworek - no wprowadził Wartę do Ekstraklasy, wątpliwa jest jego ostatnia praca w Śląsku
Chyba nikt logicznie myślący nie myśli nagle, że wróci do nas Adam Nawałka
Słowem - na rynku trenerskim w Polsce jest bryndza. A opcja zagraniczna prawdopodobnie by nie wypaliła - 1 liga jest bardzo specyficzna, wątpię, by hiszpański trener bez wcześniejszego kontaktu z polską piłką ją ogarnął