Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2023, 20:37
Nie będę się na Radku ani piłkarzach wyżywał. Dlatego też odczekałem. Dzięki nim zaświeciło się światełko w tunelu, które potem zamieniło się w byczy NEON, który następnie .......nął z gromkim hukiem.

Nie uważam, żeby Sobol został w jakikolwiek sposób u nas zweryfikowany w tej rundzie. Co prawda przegrał baraże, ale też wykręcił najlepszą punktowo rundę od niepamiętnych czasów. Podejmował wiele wg mnie kontrowersyjnych decyzji (promowanie Tachiego kosztem choćby Bashy czy Jamesa), mieszanie ustawieniem. Nie potrafił ogarnąć tego jak gra Puszcza mimo faktu, że to był nasz 4 mecz z nimi w tym sezonie. No i w samym barażu wyszliśmy bardzo bojaźliwie, zamiast zaatakować i podkręcić tempo. Zamiast akcentować własne atuty, próbowaliśmy nieudolnie maskować własne wady i wyszła z tego totalna bryndza.

Z drugiej strony, patrząc jakie są walory naszych piłkarzy a jakie wady, fakt, żę nam Puszcza nie leży powinien być oczywisty. Po pierwsze nasi Hiszpanie są fajni do przodu, ale z tyłu krycie na radar to ich znak firmowy. My po prostu nie potrafimy bronić. Nasi by chcieli pograć w piłkę a tu na zmianę rąbanka i rzut z autu, wściec się szło. Puszcza świetnie zniwelowałą nasze atuty, uwypuklając wady.

Uważam, że Sobol powinien mimo wszystko odejść. Nie za karę, tylko dlatego, że on nigdzie nie został zweryfikowany pozytywnie, a ja nie jestem fanem zatrudniania trenerów, bo kiedyś dobrze kopali w piłkę. To z reguły nie ma przełożenia na wyniki. Zatrudnijmy fachowca, kogoś kto gdzieś coś kiedyś wygrał, z jakimś klubem awansował. Poproszę jakiegoś speca od awansów. Dziękuję.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 08.06.2023 o godz. 20:42.
Odpowiedz cytując