Cytat:
|
W klubie opcja hiszpańska, kiko sprowadza hiszpanów , a Ty wyjeżdzasz z Ojrzyńskim, który preferuje wiadomo jaki futbol... widzisz to? Chyba że widzisz to tak , że wjeżdza Ojrzyński i jest przestawienie wajchy znowu, bo do jego filozofi to sie nadaje Balta i Fazlagić, po raz kolejny pytam, widzisz to? jak to hula?
|
Podstawowa sprawa: ile z tego "zaciągu hiszpańskiego" zostanie przy problemach finansowych. Wtedy pierwsi zostaną wystawieni Biegański (z nadzieją, że ktoś się skusi na jego wiek) i właśnie ten zaciąg: bo za piłkarzy z niego ktokolwiek będzie chciał wyłożyć parę groszy (poza Benito, ale to przypadek beznadziejny). Jakoś jestem w tego typu sprawach pesymistą: podejrzewam w lecie brak jakościowych transferów i jedynie uzupełnienie najbardziej widocznych dziur
Cytat:
Ciiii, teraz jest moda na brzydki pragmatyczny futbol bo zdewastowałą nas Puszcza niepołomice jak w kolejnym sezonie po pięknych akcjach i piłce kombinacyjnej zdewastuje nas Stal Rzeszów to wróci moda na bieda tiki take po krakowsku
|
A utrzymamy piłkarzy nadających się do bieda tiki taki? W inwestora uwierzę, jak go zobaczę, na razie finansowo jesteśmy prawdopodobnie tam, gdzie światło nie dochodzi
Co do Puszczy, to tam większość piłkarzy czysto piłkarsko się nie nadaje nawet na 1 ligę. Wystarczył trener z wielkim zaufaniem zarządu, konsekwentnym pomysłem na grę - i teraz Zapolnik (piłkarsko prezentujący poziom 2 ligi) eliminuje nas z walki o Ekstraklasę. Wiadomo, w poprzednich sezonach Puszcza miała trochę szczęścia - ale też umiała temu szczęściu dopomóc
Cytat:
|
Przecież już się okazało, że głęboki szrot z niskich hiszpańskich lig nie tylko wyszkoleniem zjada naszą pierwszą ligę, ale bywa też tańszy w utrzymaniu niż wielu polskich zawodników zarówno w Ekstraklasie jak i tutaj. Więc na co nie ma pieniędzy? Na kolejne sensowne ruchy, a są pieniądze na kolejne bezsensowne ruchy i nowych Ondraszków czy Plewki?
|
Na razie przychodziły do nas dzięki Kiko hiszpański szrot 2-3 kategorii (ten 2 kategorii to za Ekstraklasy). Jak myślisz, której kategorii szrot będziemy w stanie sprowadzić za typowo 1ligowe pieniądze, piątej? Do tego pasowałoby taki, który fizycznie będzie w stanie grać w najbardziej rzeźniczej lidze w Polsce. Zimowy zaciąg zachęcono perspektywą gry w Ekstraklasie, no ale nie wyszło. Czym teraz zachęcimy? Na "historię" czy "markę" prędzej polecą kopacze z Polski, hiszpańscy piłkarze nawet nie będą kojarzyć klubu (chyba że ci z Saragossy, ewentualnie z Barcelony)
W kwestiach piłkarskich pesymistą byłem od zawsze. Jak mieliśmy zimę 18/19 to mentalnie przygotowywałem się na czwartą ligę i "długi marsz", ewentualnie na dogrywanie sezonu juniorami i rezerwowymi. Teraz też jestem na to przygotowany - w wersji pesymistycznej wskakujemy do 4 ligi, w (dla mnie) optymistycznej - przeczekujemy następny sezon w 1 lidze. Ale błagam, z trenerem, nie parodystą, legendą klubową lub nauczycielem WF