Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2023, 15:23
maro500 napisał(a):Wyświetl post
Warto przyjąć do wiadomości, że prawdopodobnie na to nie mamy pieniędzy. Teraz Kiko do nas sprowadzał 3 sort z Hiszpanii (przewyższający tą ligę o dwie głowy), teraz nas będzie stać najwyżej na 5 sort. Trener też byłby podobnej jakości, a taniej by pewnie nie było, do tego na wysokim ryzyku. Sam Kiko pewnie by nie był gorszy jako trener od Sobolewskiego, ale nie wiem, czy chciałbym teraz łączenia tych dwóch funkcji

Myśliwiec sprawdził się w 1 lidze z słabym składem, więc w większej marce też pewnie by się sprawdził. Tylko tyle i aż tyle. Chociaż nie jestem przekonany do tego, że nasz skład będzie miał potencjał na ofensywną grę o awans, ja bym się zastanawiał nad Ojrzyńskim
Przecież już się okazało, że głęboki szrot z niskich hiszpańskich lig nie tylko wyszkoleniem zjada naszą pierwszą ligę, ale bywa też tańszy w utrzymaniu niż wielu polskich zawodników zarówno w Ekstraklasie jak i tutaj. Więc na co nie ma pieniędzy? Na kolejne sensowne ruchy, a są pieniądze na kolejne bezsensowne ruchy i nowych Ondraszków czy Plewki?

A Myśliwiec nie jest żadnym wartościowym trenerem, który osiągnął coś istotnego w piłce i o którego warsztacie można wypowiadać się w superlatywach. Kolejnych nowych Skowronków, którym chwilowo gdzieś tam coś wyszło, naprawdę nam nie potrzeba, bo skończy się tak jak z Sobolewskim i wiele razy wcześniej.
Odpowiedz cytując