Wyświetl pojedynczy post
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2023, 12:24
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Oni maja mentalnosc slimaka grajacego w szachy. Wiedza, ze katastrofa (porazka) nadchodzi nieublaganie (przez uplyw czasu), ale potrzebuja uslyszec dzwonek konczacy gre, zeby przyznac, ze jest katastrofa. Tutaj dzwonkiem bedzie info o starcie w 4 lidze.

Poziom intelektualny slimaka, wzglednie ameby.
Myślę, że jednak nie ma co tak odreagowywać (też mnie nosi wiadomo) na ludziach i aż tak ich obrażać. Oni kochają ten klub, chcą dla niego jak najlepiej. Ktoś im robi wodę z mózgu sprzedając zakrzywioną wizję świata, a Ci którzy powinni to weryfikować czyli dziennikarze robią za pożytecznych idiotów. Trudno od osób bez doświadczenia biznesowego oczekiwać rozumienia dość jednak skomplikowanych procesów i to jeszcze w warunkach, gdy non stop dostają fałszywy przekaz, którego nikt nie weryfikuje.

Co do startu w 4 lidze to chyba nie jest takie proste. Ja powoli przestaję wierzyć, że jest ktoś kto wyskoczy z 15-20 milionów a to chyba minimalna kwota przy której opłaca się próbować ratować obecną spółkę i jej strategię. Kolejny brak obiecywanego info o inwestorze (tym razem miało być tuż po sezonie) chyba ostatecznie dyskredytuje bajkę o napalonym dawcy kapitału. Królewskiego raczej na taką kwotę nie stać.

Tylko według mnie za dużo kasy i PRu jest utopione w Wiśle, żeby ktoś powiedział: OK pasujemy - spółka właśnie zbankrutowała niech kto inny zaczyna od czwartej ligi. Tu raczej się szykują ciężkie miesiące z próbą startu w I lidze i poszukiwanie w tym czasie finansowania. A że z tym będzie ciężko to może być bardzo bolesny okres. Szykuje się kolejny zmarnowany rok.
Odpowiedz cytując