Cytat:
|
Ale wracając do Sobolewskiego: czy uważasz że ten człowiek daje nadzieje na awans? Pytam poważnie, nie czy awansujemy bo to jest sport ale czy ten człowiek w Twojej ocenie daje realne nadzieje na awans?
|
Nie wiem, uważam, że możemy awansować a możemy się skompromitować. Były tragiczne porażki ale była też wygrana z PBB i TBB.
Teoretycznie większe nadzieje na awans daje Kiko, a praktycznie może taka zmiana tydzień przed barażami wprowadzi więcej niepokoju niż spokoju?
Dla mnie w tej chwili to są dywagacje na poziomie - jest mecz wyrównanych drużyn i można go wygrać, przegrać i zremisować. I skąd ja mam wiedzieć jaki wynik padnie?
Wszystko teraz robić na wariata, a być może pokażemy się z innej strony i awans się uda bo jak mowie, mecze z TBB i PBB jakąs tam nadzieję dają.
Na dłuższą metę to bym w ciemno wolał Kiko niż Sobola, tylko chodzi o to, że teraz jest słaby czas na takie zmiany.
Z Sobolem moim zdaniem skończy się jednym z 3 wariantów
awansuje - zostanie dalej ale ekstraklasa g przerośnie i szybko poleci
nie awansuje - zostanie zmieniony lub
skończy jak Brzęczek, tzn zacznie kolejny sezon, skład będzie słabszy, wyniki w I lidze na starcie będzie miał słabe i poleci.