wolfy napisał(a):

|
Ja nie oczekuję od młodych niczego - poza tym żeby nie grali jak nie są gotowi. Szywacz nie jest gotowy - nic nie daje na boisku. Mówimy o tutaj i teraz. Gdzie będzie za pięć lat? Nie jestem wróżką. Ale dla nas liczy się tu i teraz.
|
Nie wiem czy chcemy być klubem który kupuje tylko gotowe wyroby, ale obawiam się że nawet jesli tak, to nas na to nie stać. Taki Szywacz czy Talar jeśli już zostawiono ich w kadrze na ten sezon to powinni być budowani, bo innego wyjścia nie ma. Z biedy w tej kadrze zostali i teraz powinni już być gotowi aby wchodzić i coś dawać drużynie. Tu zarówno Sobol jak i Brzęczek się skompromitowali. Taki Szywacz to idealny przykład jak zmarnować chłopaka. Najpierw w sparingach Brzeczka grał wszystko i był jednym z najlepszych na placu, a potem dostał przez całą jesień 60 minut w 15 meczach. W PP coś pokazał? No to do zamrażarki. Całą rundę siedział na trybunach? No to pach z Ruchem wpuszczam go w 30 minucie.
A to trochę wygląda tak, że mamy w kadrze +/- 30 nazwisk wśród których na oko przy 10 postawiono krzyżyk, przy czym czasami sobie o jednym czy drugim przypomnimy. I potem oglądamy takiego Cisse który gra bez ładu i składu bo nagle nie było komu zagrac.
Nawet jeśli powód jest taki że z powodu wysokich kontraktów tych zawodników nie udało się z klubu przegonić to robimy sobie z kadry meczowej koło fortuny.
Za 2 miesiące przyjdzie się uczyć 10 nowych nazwisk, a w styczniu 2024 zapewne kolejnych 10. Tak to widzę.