|
Znowu jestem atakowany. Tym razem jakiś szczur coś bredzi.
Wisła to jednak stan umysłu od czasów obalenia Cupiała.
Przypomina mi to też czasy niejakiego Carrillo. Niezliczona liczba Hiszpanów i kompromitacja na sam koniec.
Czy Wisła chce awansować do Ekstraklasy?
Już zeszły sezon był bardzo śmierdzący. Tak jakby Wisła specjalnie chciała spaść z Ekstraklasy w układzie rodzinnym.
Teraz znowu inne kluby, nawet te ponoć znienawidzone pomagają jak wczoraj GKS Katowice. I co?
A czemu Święty nie wszedł na boisko?
W sezonie spadkowym rozsadził klub przez zatrudnienie wujka. Na boisku nie pomógł w decydujących momentach.
Teraz wystarczyło, aby wszedł w drugiej połowie, strzelił dwie, trzy bramki.
Nie wszedł ani na sekundę.
Wstyd.
Jestem coraz bardziej zażenowany tymi wszystkimi wydarzeniami od czasów słynnego protestu przeciwko Cupiałowi i w konsekwencji przejęcia klubu przez środowiska przestępcze, a potem przez tych wszystkich jak się okazało fałszywych odnowicieli.
Tu trzeba prawdziwej rewolucji, prawdziwego resetu.
Nie pomogą zmiany nazw, jakieś pokazówki dla idiotów. Malowanie krzesełek, ścian nie naprawi tego wszystkiego co zaszło od czasów obalenia Cupiała.
Królewicz może przedstawić różne wizje, ale jaki ma to związek z rzeczywistością? Widzimy od miesięcy na boisku.
Królewicz popisuje się cały czas w wywiadach, przechwala się kim to on nie jest, czego nie dokonał, czego wkrótce nie dokona.
Boisko wszystko weryfikuje.
Za obecny stan Wisły jesteście tylko wy odpowiedzialni. Za jej upadek.
Oczywiście, Wisła ma i tak cały czas duże szanse na awans, ale to będzie awans wywalczony w brzydki sposób, taki troszkę wstydliwy, biorąc pod uwagę klasę przeciwników.
Ale z drugiej strony czego można wymagać od tych odnowicieli?
Skoro wujek Jurek za 1/14 dostał kolejną szansę, a na sam koniec z Dawidkiem dostali podziękowania.
Normalny cyrk.
Po 4,5 latach cyrku nie widzę szans na naprawę Wisły z tymi tzw. ,,odnowicielami".
Po sezonie bez względu na rozstrzygnięcia jedynym sposobem powinno być definitywne odejście z Wisły Błaszczykowskiego, Królewskiego i całej reszty.
Rok temu była to już oczywista oczywistość po spadku, która jednak nie nastąpiła z kolejną szkodą dla Wisły.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 28.05.2023 o godz. 14:28.
|