Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2023, 15:04
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Tak, jestem sfrustrowany, że w wyniku przedkładania własnych (chorych) ambicji i interesu rodziny (nieudacznik prezesem klubu) spadliśmy do 1 ligi i być może w wyniku tego samego pozostaniemy tam kolejny rok.
Tak, jesteś sfrustrowany - to widać po wpisie. Tyle że obiektywnie rzecz ujmując - nie masz racji.

Błaszczykowski jako piłkarz - nuff said, wszystko zostało już napisane.
Błaszczykowski jako Wiślak - też jasna sprawa, gdyby nie on byłoby bankructwo. Hollywoodzka historia, u każdego normalnego kibica budzi jednoznacznie pozytywne uczucia.
Błaszczykowski jako człowiek - znowu, hollywoodzka historia. W ogóle będę w ciężkim szoku jeśli nie zostanie zekranizowana.

Błaszczykowski jak współwłaściciel - zrealizował się najbardziej prawdopodobny scenariusz, trio nie ogarnęło sportowo. Po prostu. Weszli ludzie bez doświadczenia w zarządzeniu klubem sportowym na tym poziomie, po trzech sezonach spadli. Obiektywnie rzecz biorąc - zero zdziwień. Po drodze próbowali wszystkiego: trener wiślak, trener kat, młody polski trener, doświadczony słowacki trener z sukcesami. Piłkarze z całego globu, pepiki, jugole, młodzi "zdolni" Polacy... Nawet dyrektor sportowy. Duet Pasieczny+Gula elektryzował dziennikarzy i kibiców.
Na spokojnie, po czasie - zero zdziwień. Po odsączeniu szamba które się tu kolportuje, teorii spiskowych i jadu - stało się to co nie raz się wydarzyło i nie raz się jeszcze wydarzy. Projekt na papierze dobry został brutalnie zweryfikowany na boisku. Bywa.

Wywiad jak wywiad, jesteście po prostu chorzy od frustracji i jadu to szukacie ujścia. Ja bym radził jednak się ogarnąć. Błaszczykowskiemu wisi i powiewa wasz hejt, nie jesteście mu w stanie zaszkodzić, ba - nawet nie dacie mu rady na stadionie nabluzgać bo co bardziej krewki piknik wam ryja obije.

Sugeruję jednak zrobić krok wstecz i na nowo przeanalizować przeszłość, bez emocji. Ja wiem że Ty byś to lepiej zrobił, lepiej wiedziałeś etc., ale bądźmy poważni, to bzdury... Sytuacja w jakiej znalazło się trio jest absolutnie niepowtarzalna, musieli uczyć się na własnych błędach a margines był za mały.
Spadek po trzech sezonach, obiektywnie - porażka, ale nie tragedia.
Kiedyś myślałem inaczej. Spojrzałem na to chłodno. Nie miałem racji.
Pomysł z Gulą był zły, Brzęczek nie ogarnął, pytanie - co by zadziałało? Zostawienie Hybali? Raczej nie. To jednak za ciężki charakter. Urban? Może. Magiera? Może. Polscy piłkarze? Ale którzy?

Nie uciekliśmy przeznaczeniu. Błaszczykowski to legenda Wisły i polskiej piłki. Wbrew temu w co Ty i kilku hejterów chcielibyście wierzyć jedno na drugie nie wpływa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.05.2023 o godz. 15:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując