skarabeus napisał(a):

|
Tak, jestem sfrustrowany, że w wyniku przedkładania własnych (chorych) ambicji i interesu rodziny (nieudacznik prezesem klubu) spadliśmy do 1 ligi i być może w wyniku tego samego pozostaniemy tam kolejny rok.
|
Wydaje się, że taka dyskusja nie ma sensu. Ludzie co do zasady nie rozumieją skąd się bierze inflacja, nie ogarniają prostych zależności biznesowo/ekonomicznych. Co dopiero zrozumieć dlaczego ich klub jest w takiej sytuacji, a nie innej. (Pomijam już, że większość jest przekonana, że obecna sytuacja jest dobra a złe czasy już minęły i można o nich powoli zapominać).
Większość będzie traktowała JB16 jako piłkarza, byłego kapitana reprezentacji itp. Dla nich wszystko jest OK, jest bohaterem bo wraca na boisko i chyba nie ma sensu się z tym kłócić. Co więcej im te jednoznacznie negatywne opinie o ich idolach sprawiają autentyczną przykrość.
Szerszy kontekst jest dla tych, którzy głębiej wchodzą w niuanse i przede wszystkim mają wiedzę i umiejętności aby to ogarnąć. Dla przykładu wymieniasz opinie z użytkownikiem @wolfy, który ostatnio błysnął przekonaniem, że za kontuzjowanych piłkarzy kontrakty płaci ZUS. Myślisz, że on może wyłapać bardziej skomplikowane związki przyczynowo-skutkowe?
PS1. Wcale nie jestem przekonany, czy to wchodzenie w niuanse ma sens. Ja tam się lepiej czułem jak nie miałem tego policzonego i zajmowałem się wyłącznie tym kto dobrze potrafi piłkę kopnąć.
PS2. Wydaje mi się, że na pewno nie zostaniemy w I lidze. Albo awans (wg mnie 80/90%) albo armagedon. Chyba, że rzeczywiście ktoś z walizkami pieniędzy czeka w progu, ale to chyba coraz mniej prawdopodobne.
PS3. I apropos powyższego - udało się dopytać czy był pełny stacjonarny audyt w klubie robiony?