Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2023, 18:38
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Wojtowicz widzi zastępcę Fernandeza w osobie Dudy, ja osobiście widziałbym tam Jamesa. Miałby za sobą ubezpieczających go Dudę i Tachiego, a że ma zmysł do podań otwierających, to chyba nikogo nie trzeba przekonywać.
Następnym pytaniem pozostaje obsadzenie lewej pomocy - szansa dla Momo od początku? Młyński jest chyba w chwili obecnej najniżej w hierarchii, ryzykowanie pogłębienia kontuzji u Muli też raczej nie wchodzi w grę.
Wojtowicz jest nienormalny. Tylko tak mogę to skomentować.
James ma dobre podania i chyba on byłby najlepszą opcją. Z innych widzę Żyro, ale z zastrzeżeniem że szału raczej nie będzie.
Ale Duda? Ma chłop dobrego dilera.

@Karherop - nie mam pojęcia jak gra PBB, ale akurat gra trójką jest o wiele trudniejsza, wymaga większego zgrania i zrozumienia niż para stoperów - o czym dwukrotnie boleśnie się przekonaliśmy kiedy Sobolewski ustawił trójkę z Colleyem. Także wymiana dwóch z trzech to niekoniecznie lepiej niż nowy duet w 4-4-2. Wszystko zależy od klasy i zgrania zmienników.

@skarabeus - też bym to tak ustawił. Akurat w środku pola mamy jakiś wybór, na zmianę mogą wejść Basha i Duda. James ma zmysł do gry kombinacyjnej, krótko prowadzi piłkę, umie podać. No i z przodu jego straty będą nas mniej kosztować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.05.2023 o godz. 18:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując