wolfy napisał(a):

Zdecydowanie lepszy od Sobolewskiego? O to nie tak trudno. Nie wiem skąd założenie że Sobolewski to jakiś średniak, jemu dużo bliżej do (byłych) trenerów Hajto i Świerczewskiego niż Moskala czy Urbana. Nic nie ogarnia, miota się, jak trzeba coś zmienić albo przestawić drużynę - kaplica. Jaki piękny umysł wpadłby na Dudę w ataku?!
Poza tym lepszy trener już jest. Aktualnie na stanowisku Dyrektora Sportowego.
|
Gdyby coś poszło nie tak, trudno mi wyobrazić sobie powrót Kiko tylko do dyrektorki. Byłoby szkoda się rozstać, tym bardziej, że to pierwsza kompetentna osoba zajmująca się transferami od lat.
Jeśli chodzi o Sobola, pojawia się w moich wypowiedziach przy okazji. Głównie chodzi na wskazanie innych czynników i przyczyn problemów, które nas trapią. Obwinianie tylko trenera (w przypadku, gdy na każdym poziomie i poletku są albo były problemy), to pójście na łatwiznę.
Pisząc o innych problemach i ich rozwiązaniu z tyłu głowy myślę o lepszym, bardziej doświadczonym szkoleniowcu. Bardzo bym chciał, żebyśmy go nie spalili, jak Guli...
Przy okazji, szukając czegoś o Guli. natknąłem się przed chwilą na niegłupi artykuł, który fajnie opisuje nasze problemy z czasów, gdy się z nim rozstaliśmy, ale w pewnym sensie ciągle aktualne.
https://weszlo.com/2022/02/14/wisla-...ienie-felieton