Wyświetl pojedynczy post
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2023, 07:24
Nie jestem mega fanem Sobolewskiego jako trenera. Przynajmniej z 5 trenerów, którzy nas prowadzili w XXI wolałbym aby byli na jego miejscu (Skorża, Petrescu, Kasperczak, nawet Wdowczyk, Carillo czy Moskal)

Ale jeśli mówimy o jakimś planie i stabilizacji, to dobrzy by było aby w końcu ktoś przepracował tutaj chociaż rok.
Dlatego nawet w momencie braku awansu, jestem zwolennikiem tego aby Sobolewski został i żeby nie było większej rewolucji w 1 jedenastce (tj. max 3 zmiany) na nowy sezon. Potrzeba jakiekolwiek stabilizacji i utrzymania wizji dłużej niż pół roku.

Chociaż optymalnym trenerem wg mnie, w naszej sytuacji - tj. ukierunkowanie na hiszpański rynek- byłby chyba Jan Urban, który nie wiadomo czy zostanie w Górniku. Tylko tutaj na wadze jest właśnie stabilizacja i budowa czegoś w oparciu na obecnym trenerze a kolejna zmiana, poznawanie zawodników, zmiana taktyki itd. w przypadku zatrudnienia Urbana...

Kurde, Urban to chyba jedyne polskie nazwisko trenera, którego znam i byłby chyba w naszym zasięgu i do nas jakoś pasował. Jeśli już konieczna byłaby zmiana trenera (czego mimo wszystko nie jestem zwolennikiem) to Urban byłby chyba ok.
Odpowiedz cytując