Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2023, 20:01
Piknik1906 napisał(a):Wyświetl post
Panowie @kryszal i @MaLk wydaje mi się, że mamy potwierdzenie!

Sam Jarosław Królewski oświadczył wczoraj na Twitterze, że koszt wynagrodzeń piłkarzy pierwszej drużyny zarówno w listopadzie 2022 jak i w marcu 2023 wyniósł lekko ponad milion złotych. To daje lekko ponad 12 milionów na sezon. Ponieważ te miesiące są specyficznie wybrane i nie zawierają premii wypłacanych ewentualnie na koniec rundy czy sezonu - przyjmijmy ostrożnie wynagrodzenia piłkarzy na 12,5 miliona w skali tego sezonu. Sztab mamy szeroki więc coś między 160 a 200 tysięcy miesięcznie jest pewne, czyli od ok. 2 do 2,5 miliona. Razem budżet pierwszej drużyny wychodzi gdzieś w okolicach 14,5-15,00 milionów złotych (czyli dokładnie tak jak szacowałem w innym miejscu - dziękuję).

Ponieważ chyba możemy się zgodzić, że nie ma absolutnie najmniejszej szansy aby reszta klubu (akademia z clj-kami, pracownicy z obsługą sklepu i meczów) zmieściła się w 1 czy 1,5 miliona zakład mamy rozwiązany. Przypominam, że szacunek wynagrodzeń poza pierwszą drużyną w sezonie 21/22 to było około 6 milionów.

Sądzę, że potwierdzenie przelewów ustalonych kwot na Socios mogłyby być optymistycznym akcentem w tym trudnym tygodniu.
Mimo wszystko jeszcze bym zaczekał na oficjalne sprawozdanie, bo taka była treść zakładu, w którym sam zaproponowałeś 10-miesięczne oczekiwanie. Sądzę, że jakoś wytrzymasz w poczuciu tego, że i tak wygrasz, czekając na to, co nieuniknione

Nie żebym się specjalnie łudził, ale przypomnę, że zakład dotyczył H2 2022 oraz wyraźnie napisałem na jakich zasadach go przyjmuję. Póki co nie ma danych, które by pozwalały na jego rozstrzygnięcie, więc wyluzuj.

Sposobem zarządzania finansami tego klubu jestem osobiście przerażony. Dotyczy to także obecnej ery Jarosława. Jak tak dalej będziemy się bawić i nie przyjdzie inwestor z odpowiednim potencjałem, to te 500 zeta przyda się bardziej w przyszłym sezonie. Ale to już temat na inną bajkę.
Odpowiedz cytując