Wyświetl pojedynczy post
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2023, 16:27
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Tak jak pisałem, stałem na z góry przegranej pozycji w tym zakładzie, bo między tym, z czym dyskutowałem a tym, co zaproponowałeś w zakładzie był pewien rozdźwięk, na dodatek (brak) umiejętności osób zarządzających przygotowaniem tego sezonu okazał się być większy niż najwięksi pesymiści sądzili. I to niezależnie od tego, czy weryfikacja będzie wg mojej czy Twojej wersji. Zakładu oczywiście dotrzymam, ale pro forma zaczekajmy na jakąś formę potwierdzenia słów TJ
Panowie @kryszal i @MaLk wydaje mi się, że mamy potwierdzenie!

Sam Jarosław Królewski oświadczył wczoraj na Twitterze, że koszt wynagrodzeń piłkarzy pierwszej drużyny zarówno w listopadzie 2022 jak i w marcu 2023 wyniósł lekko ponad milion złotych. To daje lekko ponad 12 milionów na sezon. Ponieważ te miesiące są specyficznie wybrane i nie zawierają premii wypłacanych ewentualnie na koniec rundy czy sezonu - przyjmijmy ostrożnie wynagrodzenia piłkarzy na 12,5 miliona w skali tego sezonu. Sztab mamy szeroki więc coś między 160 a 200 tysięcy miesięcznie jest pewne, czyli od ok. 2 do 2,5 miliona. Razem budżet pierwszej drużyny wychodzi gdzieś w okolicach 14,5-15,00 milionów złotych (czyli dokładnie tak jak szacowałem w innym miejscu - dziękuję).

Ponieważ chyba możemy się zgodzić, że nie ma absolutnie najmniejszej szansy aby reszta klubu (akademia z clj-kami, pracownicy z obsługą sklepu i meczów) zmieściła się w 1 czy 1,5 miliona zakład mamy rozwiązany. Przypominam, że szacunek wynagrodzeń poza pierwszą drużyną w sezonie 21/22 to było około 6 milionów.

Sądzę, że potwierdzenie przelewów ustalonych kwot na Socios mogłyby być optymistycznym akcentem w tym trudnym tygodniu.

PS. Ta deklaracja odbyła się przy okazji dementowania, że budżet drużyny wynosi 30 milionów, którą to kwotę podobno klub podał Przeglądowi Sportowemu. I przyznam, że tego już zupełnie nie rozumiem, bo jedyne z czym mi się ta kwota kojarzy to poziom przychodów szacowany przez Jażdżyńskiego na konferencji. Koszty (czyli pełny budżet) będą wyższe pewnie o 9-10 milionów, a z kolei budżet wynagrodzeń niższy o około 10-11 milionów. Co oni w tym klubie podają? Losowe liczby?
Odpowiedz cytując