Kurz napisał(a):

To ocena na zasadzie "bo mój rowerek jest ładniejszy od twojego". I nie chodzi przecież tylko o Sobolewskiego. Każdy trener Wisły staje się w końcu dla kogoś na tym forum "najgorszym na świecie". To tylko kwestia czasu. W pewnym sensie to zrozumiałe, bo ludzie oceniają kogoś, kto prowadzi ich ukochaną drużynę, a nie anonima z innej części Polski, którego poczynania im wiszą i nie analizują z taką wnikliwością.
Wszyscy wiemy, że Sobolewski jest średniakiem z peletonu. Czy chciałbym lepszego? Oczywiście, ale nie widzę kolejki z takimi kandydatami, czekającymi na szansę w Wiśle. Osobną kwestią jest to, że na tym etapie i tak najważniejsze są transfery, co pokazało ostatnie okienko. Problemem jest to, iż było ich za mało.
Nie mogę również pozbyć się wrażenia, że z Wisłą jest tak jak z Wawrzyniakiem przed laty. Nasz reprezentacyjny obrońca żartował, że jest zmiennikiem piłkarza, który nie istnieje, tu zaś wiele osób ocenia drużynę, która w rzeczywistości nie ma. Wisła z wyobrażeń ma się nijak do tej, która wychodzi co tydzień na boisko. Stąd rozczarowanie i skrajne emocje.
|
Dla mnie najwiekszym błędem była zmiana Guli na wuja