Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2023, 14:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Skład składem, ale to co my gramy w obronie to jakiś kabaret. Nie chodzi o indywidualne błędy tylko ustawienie.
Ale spoko, wybielaj dalej Sobolewskiego. W końcu po co nam trener...

A samograj to coś co Ty twierdzisz że jest wymagane aby awansować. Świetny skład i świetna ławka. Ja wiem że go nie mamy ale TO NIE USPRAWIEDLIWIA SOBOLEWSKIEGO. On o awans nie walczy z PSG, tylko Ruchem, ŁKS-em czy Puszczą. A to NIE SĄ drużyny kompletne, pełne wybitnych piłkarzy.
No ale każda z nich ma trenera. Przypadek?

Bo ja myślę że pewna prawidłowość.

Nikt nie wygrywa wszystkiego ale nasi rywale są poukładani tak żeby wycisnąć maks z tego co mają, a każdy trener w tej lidze wziąłby transfery Kiko z pocałowaniem co najmniej ręki.
Nie wybielam. Chciałbym lepszego trenera (ale naprawdę lepszego) i więcej dobrych zawodników. A gra obronna jest naszym problemem od lat. Miał ten problem Stolarczyk, Skowronek, Gula czy Brzęczek. Nie jest to jednak problem wyłącznie albo głównie z trenerami, ale konsekwencja tego jak chcemy grać i kogo do tej gry sprowadzamy. Nie zagramy w defensywie z tymi ludźmi jak Ruch z nami, ale też Ruch nigdy nie pokaże w ofensywie tego co my w najlepszych meczach w tej rundzie. Coś za coś. Pomocnicy, których ściągnęliśmy teraz (poza Jamesem) tracą połowę swojej wartości, kiedy nie mają piłki, a na takich, którzy potrafią obie rzeczy nas nie stać. Obrońcy... mówiąc delikatnie, poza Juncą, odstają... Nie wiem czy, jeśli awansujemy, w ekstraklasie nie będzie tragedii.

Spieramy się w sumie o jedna rzecz, czy większy wpływ na to jak gramy mają piłkarze czy trener. Czy na przykład Sobol z tymi ludźmi mógłby poprawić grę defensywną czy wyciska z nich maksa. To pytanie pozostaje od lat (zmieniają się tylko trenerzy) bez odpowiedzi, pozwalając obu stronom na snucie domysłów.

I jeszcze jedno, wiesz dobrze, ze preferowany przez nas styl nie popłaca. Stąd przegrane ze słabszymi od nas piłkarsko drużynami. I dlatego większość zespołów (co widać szczególnie w ekstraklasie) nie próbuje nawet grać tak jak my.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 07.05.2023 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując