Wyświetl pojedynczy post
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2023, 12:37
Piknik1906 napisał(a):Wyświetl post
Jakiś czas temu delikatnie napisałem, że był bardzo ważny wywiad. Ten wywiad był swoistym apelem o to aby Królewski mógł sobie zostawić jakiś pakiet akcji.
Ja to przedłużenie rozmów i sugestie @skarabeus o otwieraniu przez klub już ustalonych punktów umowy, czytam właśnie jako brak zgody drugiej strony na zostawienie Królewskiemu akcji i działania tego ostatniego, aby to jednak przenegocjować (tak w skrócie nie wchodząc w szczegóły). Czy mają coś do tego ustalenia z pozostałymi nie mam pojęcia.

A że druga strona nie chce się zgodzić to dość oczywiste. Akcje Królewskiego i Błaszczykowskiego to 80% z kawałkiem. Tyle daje pełną władzę. Mniej niż 80% nie pozwala na pewne ruchy. To dwie różne sytuacje własnościowe i ten nawet 1% zapewniający w sumie 4/5 jest bardzo dużo wart.
Disclaimer: Oglądam wszystko z zewnątrz, nie znam nikogo z Wisły klubu, który kocham od czasu przerwanego meczu z Legią (jesień 1986), mam jedynie publicznie dostępne informacje, no i na ich podstawie tak sobie luźno dywaguję.

Od dawna zastanawia mnie stosunek Królewskiego do Kuby. W czasach trio wyglądało na to, że w konfiktach między Błaszczykowskim a Jażdżyńskim Jarek taktycznie brał stronę tego pierwszego, choć nie mógł nie wiedzieć, że merytorycznie rację najczęściej miał ten drugi. W publicznych przekazach również zawsze podkreślał wielkość Błaszcza. I teraz: czy to jest chłodna polityka w myśl zasady, że brudy pierzemy przy zamkniętych drzwiach, czy jednak jest jakoś od Kuby, faceta moim zdaniem niesłychanie toksycznego, uzależniony emocjonalnie? Czy jest w stanie zrobić coś mimo sprzeciwu Kuby? Czy Kubie podoba się znaleziony przez Jarka inwestor, skoro przecież wejście nowego dużego właściciela ewidentnie kończy czas Błaszczykowskiego jako męża opatrznościowego Wisły?

Zbierając wszystko do kupy: czy opóźnienie można tłumaczyć niechęcią Błaszczykowskiego do finalizacji dealu?
Odpowiedz cytując