Wyświetl pojedynczy post
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2023, 09:11
Nie jestem fanem częstych roszad na stanowisku trenera, bo to do niczego nie prowadzi w dłuższej perspektywie czasowej. Nie jesteśmy Realem Madryt, który w momencie zwolnienia trenera wybiera sobie kolejnego kandydata, wertując CV najlepszych szkoleniowców na świecie.

Sobolewski jako trener niestety na chwilę obecną jest trenerem średnio-słabym, wciąż się uczy i minię jeszcze parę lat, kiedy będzie mieć na tyle bogaty warsztat, że będzie w stanie z sukcesem poprowadzić klub piłkarski. Bez żalu pozbyto się go z Wisły Płock, gdzie drużyna prezentowała patologiczny wręcz styl.

Po strace Muli i Junci, kiedy na boisko wchodzą parodyści pokroju Żyro, Szywacza czy Młyńskiego, zaczęło się granie jak za Brzęczka. Rozumiem tutaj wewnętrzną złość Sobola, bo myślę, że on sobie zdaje sprawę tak samo jak my, jaki materiał posyła do boju, zastępując kolejnego Hiszpana. On też wie, że nie ma ławki, a do zrealizowania pewnych założeń taktycznych nie wystarczy mu Gruszkowski, który tylko potrafi biegać, bo technika piłkarska w jego przypadku nie istnieje.

Natomiast wywiadem takim jak wczoraj, że jest zadowolony z gry swojej drużyny, która ....A PRZEGRAŁA być może najważniejszy mecz sezonu, dla mnie skreśla się jako lider mentalny, który w odpowiednim momencie wrzaśnie i postawi towarzystwo do pionu. Taki wywiad to moim zdaniem totalna kompromitacja i nie powinien mieć miejsca.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 06.05.2023 o godz. 09:20.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując