Wyświetl pojedynczy post
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2023, 18:44
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Czy jest możliwe, że Królewski nie chce (choć oczywiście może) sprzedawać swoich udziałów wbrew stanowisku któregoś z mniejszościowych udziałowców? Czy w grę mogą wchodzić jakieś niepisane ustalenia z nieodległej przeszłości?
Jakiś czas temu delikatnie napisałem, że był bardzo ważny wywiad. Ten wywiad był swoistym apelem o to aby Królewski mógł sobie zostawić jakiś pakiet akcji.
Ja to przedłużenie rozmów i sugestie @skarabeus o otwieraniu przez klub już ustalonych punktów umowy, czytam właśnie jako brak zgody drugiej strony na zostawienie Królewskiemu akcji i działania tego ostatniego, aby to jednak przenegocjować (tak w skrócie nie wchodząc w szczegóły). Czy mają coś do tego ustalenia z pozostałymi nie mam pojęcia.

A że druga strona nie chce się zgodzić to dość oczywiste. Akcje Królewskiego i Błaszczykowskiego to 80% z kawałkiem. Tyle daje pełną władzę. Mniej niż 80% nie pozwala na pewne ruchy. To dwie różne sytuacje własnościowe i ten nawet 1% zapewniający w sumie 4/5 jest bardzo dużo wart.
Odpowiedz cytując