Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2023, 11:50
@Drozd - Aktualna para stoperów wynika z tego kto był w formie i zdrowy na początku rundy, a ponieważ żaden z duetu Łasicki-Moltenis nie zagrał jakiegoś bardzo słabego meczu to tak już zostało. Rotowanie na stoperze byle tylko rotować jest niebezpieczne, na tej pozycji przydaje się zgranie i wzajemne zrozumienie z resztą obrony i bramkarzem. Jestem zdania że Tachi mógłby spokojnie zmienić dowolnego z tej pary i byłoby OK, co do Colleya już mniej ale jego ostatnie wejścia nie dają pola do jakichś wielkich narzekań.

Zgadzam się co do oceny gola Tachiego, widziałem mnóstwo takich "prezentów" lądujących na trybunach w Ekstraklasie.

@FraMat - 90% gola można by zaliczyć Kuchcie tylko gdyby puścił piłkę po ziemi. Przy tej którą odbił właśnie w 90% skończyłoby aię tak jak Drozd to opisał - na strachu. Za dużo różnych popisów w takich sytuacjach widziałem żeby umniejszać Tachiemu. Był gdzie miał być, strzelił tak jak trzeba bez układania sobie minutę na nodze, otworzył wynik i zapobiegł dalszej nerwowości.

@Książe Palownik - uważam podobnie, braki naszych młodych w podstawowych kwestiach są ogromne.
Co do strat Tachiego - zgoda. To jest stoper, nie do końca odnajduje się na nowej pozycji. Problem w tym że Duda nie jest lepszy w kwestii strat, reszty nawet szkoda przypominać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.04.2023 o godz. 12:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując