Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2023, 18:45
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Prawdę mówiąc dziwią mnie te opinie. Nie da się się wystawiać jakichkolwiek ocen bez punktów odniesienia. Niezależnie od tego czy oceniasz książkę, płytę z muzyką czy drużynę piłkarską. W czasach Cupiała takie punkty odniesienia były. Drużyna osiągała wymierne wyniki, wielokrotnie potwierdzała swoją klasę, zdobywała mistrzostwa Polski. Kiedy ich nie zdobywała, wiedzieliśmy, ze gra poniżej poziomu. Kiedy przegrywała ze słabszymi drużynami, zdawaliśmy sobie sprawę, iż gra piach.

Tutaj nie mamy do czynienia z taką sytuacją. Jeszcze niedawno dostawaliśmy wpiernicz od prawie każdego komu się chciało i godziliśmy się z perspektywą spędzenia kolejnego sezonu w pierwszej lidze. W przerwie przyszło kilku zawodników, którzy okazali się być lepsi od tych, którzy teraz siedzą na ławce, ale... W sumie to żadna sztuka, biorąc pod uwagę poziom tych, którymi graliśmy. Wisła jest jednak ciągle niewiadomą, nie napisała historii, nie grała grała długo na wysokim poziomie przeciwko całemu spektrum przeciwników, wobec czego nie ma punktu odniesienia. Nie wiadomo nawet czy zagraliśmy z Ruchem słabiej czy po prostu Chorzowianie byli za silni i dlatego to tak wyglądało. Biorąc pod uwagę fakt, że Wisła jeszcze niczego nie potwierdziła, niczego nie udowodniła, trudno w ogóle oceniać wpływ na nią Sobolewskiego.

A sam Sobolewski? Pewnie zostanie zwolniony, jeśli nie awansujemy. Nie on pierwszy i nie ostatni.
Mam dość Twojego populizmu więc ostatnia na razie odpowiedź. Chyba że napiszesz coś co mnie zaciekawi. To samo bezsensowne .......olo co za czasów Guli, sztuka za sztuki, jego też wg. Ciebie mieli nie zwalniać. Żeby zwalczyć bezsensowne wodolejstwo i oszczędzić czas będzie krótko i do rzeczy.

Przyszli dobrzy piłkarze? Przyszli. CV i gra to pokazuje. Nikt poza Tobą tego nie kwestionuje.
Kto ma za zadanie ich ustawić i dobrać taktykę pod przeciwnika? Trener.
Kto ma za zadanie reagować na wydarzenia na boisku zmianami piłkarzy i ustawienia? Trener.
Kto sobie nie radzi z dwoma powyższymi? Sprzątaczka.
Żartowałem. Trener.

Mnożenie bezsensownie i bezcelowo wątpliwości nie jest metodą prowadzenia dyskusji. Uważasz że Ruch ma personalbie lepszy skład? Lecz się. Serio. Nie trzeba być Mourihnio żeby to ocenić.
Czy Ruch jest lepiej ustawiony taktycznie, potrafi się dostosować? Ewidentnie, umie.
Kto za to odpowiada? Trener.

I na tym kończymy. Dalsze rozważania czy Puszcza ma może lepszy skład na własną rękę.

Chciałbym tylko podkreślić że Sobolewski dawał dupy jako asystent Brzęczka - odpowiadał za SFG. Mam przypominać jak wyglądały? Ile goli straciliśmy po wrzutach z autu? Ile zdobyliśmy po SFG? Dopiero Zając to chyba ogarnął.
Sobolewski dawał dupy jako samodzielny trener - 1.16 punktu na mecz, odpadnięcie z PP z drugoligowcem, genialna implementacja gry piątką w obronie - do dzisiaj mnie trzepie jak to sobie przypominam...

Niektórzy z nas to jeszcze pamiętają. Złe rzeczy zaczęły się na długo przed kompromitacją z Ruchem.

Bo to nie jest tak jak twierdzisz że byli słabsi i przegrali. O to nie byłoby takiej afery. My nie istnieliśmy na boisku, Sobolewski został ośmieszony przez trenera Ruchu.

A zwalnianie go - ktoś o tym pisze? Teraz już za późno. Jego nie powinno być już na obozie w Turcji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.04.2023 o godz. 18:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując