s1mone napisał(a):

Apropo naszej zdolnej młodzieży.
Mi się bardziej od Dudy podobał Talar jak dostawał szanse.
Zarówno 1 jak i 2 dobrze dryblują, ale Talar dodatkowo miewał zagrania, które pokazywały pewien błysk, to coś czego mi u Dudy brakuje. W sumie dostał z 3 x mniej minut, a jednak asystę zrobił, chyba gdzieś tam też obił aluminium, jeśli dobrze pamiętam.
No ale wiadomo, żaden z nich nie ma podejścia do takiego Jamesa czy Bashy.
Generalnie mam wrażenie, że Sobol odstawił Talara w kąt, a to dla mnie z tej naszej 'uzdolnionej' młodzieży był chyba najlepiej rokujący grajek.
|
Mam podobne przemyślenia odnośnie Talara, w odróżnieniu od Dudy pokazywał pojedyncze wybitne zagrania (serio, raz jak minął rywala będąc odwrócony do niego plecami to mi szczęka opadła, fakt że do dziś pamiętam to pokazuje). No i ma jakieś liczby, stwarzał zagrożenie, istniał w grze ofensywnej inaczej niż podając do najbliższego. W poprzedniej rundzie moim zdaniem był lepszy niż Duda.
ALE i to jest duże ale - mimo wszystko pokazał bardzo mało (mimo że więcej niż Duda), za mało żebym się o niego upominał albo twierdził że niesłusznie miejsce przegrał. Ale zauważyłem że nie tylko ja o nim pamiętam, w programach wiślackich na yt regularnie są o niego pytania.
Może ma spadek formy? Biorąc pod uwagę jak wyglądał wcześniej - wykluczałoby go to z gry o ławkę. Poza tym - to naprawdę nie jest moment na testowanie i ogrywanie jakichś leszczy (co dotyczy i jego, i Dudy), o czym niżej.
@Kurz - pełna zgoda.
Ja nie jestem pewny że Duda jest w stanie grać na poziomie potencjalnego spadkowicza z Ekstraklasy, to jest inny poziom, tam są masowo negatywnie weryfikowane gwiazdy pierwszej ligi, a Duda to takie niższe stany średnie.
Problem jest inny -
Duda drastycznie obniża poziom gry do przodu i generuje problemy w defensywie. O awansie lub nie mogą zadecydować szczegóły. Duda to najsłabsze ogniwo i potencjalna bomba zegarowa.
Czy ogrywanie Dudy jest warte ryzyka braku awansu? W odróżnieniu od Karheropa twierdzę że nie, absolutnie skórka nie jest warta wyprawki. Teraz trzeba minimalizować ryzyko, ogrywanie leszczy było jedną z przyczyn spadku.
Howgh.