Wyświetl pojedynczy post
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2023, 14:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Hmmm, nie ma to jak dowalić się do przejęzyczenia a olać sens. Może wytłumaczysz mi czemu Jaroch który wczoraj był bliski strzelenia gola, dobrze dośrodkowywał, brał udział w akcjach ofensywnych (wbrew temu co piszesz) i ogarniał w obronie zasługuje na wzmiankę jako antybohater a Duda który dwa razy podał do rywali pod własnym polem karnym z czego były groźne akcje i to była jedyna szansa aby zapisał się w protokole meczowym - już nie? Bo to "młody talent"?

Coś pominąłem? Miał Duda jakieś udane zagranie do przodu, nie do najbliższego kolegi? Miał jedno nieudane, tyle pamiętam. Nawet komentatorzy wzięli go na celownik.
Ale w tym nie ma sensu, a przejęzyczenie to jedyna ciekawa rzecz w tej wypowiedzi. Przeczytałem cały temat i nie widzę kogokolwiek kto podniecałby się Dudą w meczu z Chrobrym. Co więcej od początku wiosny nikt specjalnie nim się tu nie podnieca. Odgrzebałem nawet temat z meczu z Resovią, po którym został graczem kolejki. Jedyną osobą, która się tam pozytywnie wypowiedziała o Dudzie jesteś...Ty. Reszta najwyraźniej gry jakiej zaprezentował w tym spotkaniu oczekuje od niego jako standardowego poziomu. Swoją drogą, wysrywy których naprodukowałeś o Sobolewskim i drużynie w tamtym temacie niezbyt dobrze się zestarzały i z perspektywy czasu czyta się to z dużym rozbawieniem.

I wreszcie na koniec. Wczoraj przy trzeciej bramce Duda zebrał drugą piłkę i zaliczył asyste drugiego stopnia, więc - tak, w przeciwieństwie do Jarocha zapisał się w protokole meczowym. I tak na wszelki wypadek, gdybyś z tego powodu zaczął produkować sobie urojenia, że twierdzę iż zagrał wczoraj świetny mecz, to nie - nic takiego nie napisałem. Jeśli twierdzisz, że oglądasz mecze Wisły to jednak polecam faktycznie je oglądać, a nie produkować wysrywy, które temu przeczą.
Odpowiedz cytując