wolfy napisał(a):

Hmmm, nie ma to jak dowalić się do przejęzyczenia a olać sens. Może wytłumaczysz mi czemu Jaroch który wczoraj był bliski strzelenia gola, dobrze dośrodkowywał, brał udział w akcjach ofensywnych (wbrew temu co piszesz) i ogarniał w obronie zasługuje na wzmiankę jako antybohater a Duda który dwa razy podał do rywali pod własnym polem karnym z czego były groźne akcje i to była jedyna szansa aby zapisał się w protokole meczowym - już nie? Bo to "młody talent"?
Coś pominąłem? Miał Duda jakieś udane zagranie do przodu, nie do najbliższego kolegi? Miał jedno nieudane, tyle pamiętam. Nawet komentatorzy wzięli go na celownik.
|
Ale w tym nie ma sensu, a przejęzyczenie to jedyna ciekawa rzecz w tej wypowiedzi. Przeczytałem cały temat i nie widzę kogokolwiek kto podniecałby się Dudą w meczu z Chrobrym. Co więcej od początku wiosny nikt specjalnie nim się tu nie podnieca. Odgrzebałem nawet temat z meczu z Resovią, po którym został graczem kolejki. Jedyną osobą, która się tam pozytywnie wypowiedziała o Dudzie jesteś...Ty. Reszta najwyraźniej gry jakiej zaprezentował w tym spotkaniu oczekuje od niego jako standardowego poziomu. Swoją drogą, wysrywy których naprodukowałeś o Sobolewskim i drużynie w tamtym temacie niezbyt dobrze się zestarzały i z perspektywy czasu czyta się to z dużym rozbawieniem.
I wreszcie na koniec. Wczoraj przy trzeciej bramce Duda zebrał drugą piłkę i zaliczył asyste drugiego stopnia, więc - tak, w przeciwieństwie do Jarocha zapisał się w protokole meczowym. I tak na wszelki wypadek, gdybyś z tego powodu zaczął produkować sobie urojenia, że twierdzę iż zagrał wczoraj świetny mecz, to nie - nic takiego nie napisałem. Jeśli twierdzisz, że oglądasz mecze Wisły to jednak polecam faktycznie je oglądać, a nie produkować wysrywy, które temu przeczą.