Wyświetl pojedynczy post
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2023, 21:26
Wywiad z Michałem Żyro:
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-17411897
Cytat:
BK: Wisła wygrywa wszystko od początku roku, kibice się cieszą, ale chciałem zapytać o pańską sytuację, bo z zawodnika, który był podstawowym, dzisiaj stał się rezerwowym w tej drużynie i pewnie nie jest to dla pana komfortowa sytuacja.
MŻ: Nie jest i chyba nikt z chłopaków, którzy są rezerwowi, nie cieszy się ze swojej sytuacji. To jest jednak piłka nożna, grać w podstawowym składzie może tylko jedenastu zawodników, a jak często powtarza nam to trener - najważniejsze jest dobro drużyny. Ja jestem z takiego pokolenia piłkarzy, tak byłem uczony, że w takich sytuacjach nie obrażam się, tylko ciężko trenuję i czekam na swoją szansę. Nie będę jednak krył, że ambicje mam duże, a do Wisły nie przyszedłem siedzieć na ławce rezerwowych. Jeśli jednak wygrywamy, a trener na razie ma na mnie taki pomysł, żebym był tym zawodnikiem wchodzącym ewentualnie na boisko z ławki, to pytanie akurat do niego dlaczego ma taki pomysł. Ten jak widać na razie się sprawdza, bo drużyna wygrywa. Ja jestem jednak cały czas w gotowości, żeby jeśli tylko będzie taka potrzeba, wejść na boisko i pomóc zespołowi.
(...)
BK: Gdy patrzy pan w przyszłość, to widzi pan Wisłę bardziej w barażach, czy w szatni jest przekonanie, że będzie was stać na bezpośredni awans?
MŻ: Nie bierzemy jeńców - idziemy po wszystko! Wszystko zależy od nas. Mamy drużynę, którą stać na bardzo dobre wyniki, na wygrywanie mecz po meczu. Jest dzisiaj w naszej szatni taka mentalność, w której ja byłem wychowywany. (...) Teraz w przerwie na mecze reprezentacji popracowaliśmy mocniej, ale była też praca nad taktyką, bo przecież mamy świadomość, że rywale nas obserwują i będą się pod nas przygotowywać. Ale spokojnie, parę nowości dla nich przygotujemy ...
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 28.03.2023 o godz. 21:29.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując