Piknik1906 napisał(a):

W sprawozdaniu za okres od stycznia 2021 do czerwca 2022 przychody z transferów to 14,8 miliona złotych a nie 8,5 miliona złotych. I to będzie dokładnie tyle ile wyniosły bazowe transfery za Lisa, Yeboaha i El Mahdiouiego - wszystko musiało zostać zaksięgowane i kropka. Takie przepisy. Zapewne możliwe są jeszcze jakieś premie za wyniki, ale trudno wyrokować jakie. Nie ma to zresztą większego znaczenia dlatej dyskusji.
Samo sformułowanie „zarzutu” pokazuje, że kolega nie do końca ogarnia meandry księgowości jak sądzę. Zresztą brak umiejętności odczytania ze sprawozdania jednej prostej liczby (przychody z transferów) nie wróży merytorycznej dyskusji na przyszłość. Dlatego nie będę już wchodził w dywagacje, że prawdopodobnie bardziej zawyżyłem te potencjalne wpływy z niezapłaconych transferów niż zaniżyłem bo raczej trudno nam będzie nadawać na tej samej fali.
Przyjmijmy taki optymistyczny scenariusz, że najpierw awansujemy tam gdzie nasze miejsce, potem poczekamy na sprawozdanie z tego sezonu, a potem dokończymy dyskusję.
|
Dobra,dobra już mnie tak nie jeb bo pisałem z pamięci i taka wartość mi utkwiła nie wiem dlaczego a szczerze powiedziawszy nie chce mi się sprawdzać i psuć sobie humoru w momencie kiedy być może coś w końcu w tym klubie drgnęło i ma pozytywny wydżwięk.Całkiem prawdopodobne,że z twojego podsumowania zaraz jakiś dziennikarzyna typu Jadczak wysmaruje kilka artykułów i cały misterny plan budowania dobrego odbioru wizerunku Wisły pójdzie się jebać.Poczekajmy na sprawozdanie a na razie cieszmy się chwilą...