Wyświetl pojedynczy post
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2023, 22:53
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale Ty nie opierasz się na formalnych dokumentach tylko własnych szacunkach, domysłach i materiałach prasowych (które też opierają się na domysłach w większości wypadków ).Tak więc jest to wszystko palcem po wodzie pisane.

Widzę że jak nie można się dowalić do wyników to i tak coś się znajdzie.

Osobiście nauczyłem się że próby przewidywania przyszłości w Wiśle są bez sensu.
Jedni przewidują i im nie wychodzi, inni szacują dane i najczęściej są blisko bo to ich zawód. Tak już jest świat ułożony.

Ale ja nie dzieliłem się swoimi wyliczeniami, żeby ich potem w ciężkich dyskusjach bronić do upadłego, szczególnie gdy argumenty z drugiej strony ograniczają się do „tak nie jest bo nam się to nie podoba”.

Przyjdą wyniki za bieżący sezon to wtedy dokończymy dyskusję.

Tu zwróciłem tylko koledze @Karherop uwagę, że w sytuacji gdy ze sprawozdania finansowego (to te formalne dokumenty) wynika 35 milionów zadłużenia zewnętrznego na 30 czerwca 2022 to szacowanie takiego zadłużenia na 30 czerwca 2023 czy 2024 po jednym czy dwóch deficytowych sezonach na 20 milionów najdelikatniej mówiąc go lekko kompromituje (przynajmniej w zakresie dodawania i odejmowania).
Odpowiedz cytując