Wyświetl pojedynczy post
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2023, 15:33
Kartoflisko to jedno, ale mam wrażenie, że murawa była ewidentnie sucha, a przez to wolna i 'tępa'. Niezbyt zaskakujące skoro w gości przyjechała ekipa, która lubi mieć piłkę i grać w piłkę, a gospodarze nastawieni są na wysoki pressing. Nie wiem tylko czy w tych warunkach pretensje o niedokładności i straty zwłaszcza na początku są słuszne, czy jednak powinniśmy cieszyć się z pewnego zwycięstwa mimo boiska przygotowanego zdecydowanie pod gospodarzy.

pepe72 napisał(a):Wyświetl post
A co do "Hiszpanów znikąd" to polecam prześledzić karierę każdego z nich. Są tylko dlatego u nas, że w Hiszpanii zaliczyli "zakręt w karierze".
Na przełomie roku spekulowaliśmy kogo tam na 3/4 poziomie rozgrywkowym znajdzie Kiko. Tymczasem przyszli ludzie, którzy mają w CV głównie LL i LL2. Taki James przez ostatnie 4 lata ma ponad 7000 minut meczowych w LL2 i MLS. Gość w f1 wygląda jak kosmita, ale patrząc na piłkarskie CV, właśnie tak powinien wyglądać. Ten zaciąg przynajmniej na papierze wygląda wyraźnie lepiej, niż ten pierwszy za poprzedniej kadencji Kiko przed sześciu laty.

Sam spekulowałem, że wyciągnięcie ciekawych piłkarzy po reformie ligowej w Hiszpani może być dużo trudniejsze. Tymczasem wydaje się, że jest wręcz odwrotnie. Ludzie, którzy w napompowanej do trzech grup LL2 3-4 lata temu byli pewniaczkami w składach, dziś chcąc zostać w Hiszpanii musieliby zejść w rozgrywkach poziom niżej.
Odpowiedz cytując