Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2023, 11:21
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Colley ma kontuzje więc się szybko te słowa stały nieaktualne. Uryga już powinien być na ławce z Tychami. Tachi wyjdzie na pomocy.

Nie wiem ile jeszcze JB16 może dać Wiśle, ale patrząc w statystyki to ostatnie 3 rzuty wolne które bezpośrednio zamienienino na bramki to dwa Kuby i jedna Szywacza.

Takie ostatnie 10-15 min i pewnie za Fernandeza byłby dobra opcja. Przynajmniej na tyle żeby z drużyną

Ondraszek coś długo wraca więc chyba z jego powrotem nie jest tak różowo.
Jeszcze Plewka zerwał więzadła.
Dobrze że jest Tachi - bo były komentarze że stoper nam niepotrzebny. Jest Szot. Oby wracał Uryga.
No i jest jeszcze Skrobański który (w odróżnieniu od pozostałych młodych) kiedy już dostawał szansę grał całkiem dojrzale. Uprzedzając krytykę że głupio sprokurował aut po którym straciliśmy gola - stracenie gola w ten sposób obciąża całą drużynę a wybicie na aut jest o wiele lepsze niż puszczenie akcji lub faul na rzut wolny. Ale i tak Skrobański jest chyba numerem pięć.
Na Colleya nie liczyłem na stoperze bo to zawodnik skrajnie nieodpowiedzialny, jak już to na środku pomocy.

Błaszczykowski myślę że może nam jeszcze dużo dać bo wbrew ignorantom plującym się że na ławce powinna być jakaś tania zbieranina - możliwość wprowadzenia w miarę jakościowych zmian to wielki atut, zwłaszcza przeciw zespołom (takim jak my w poprzedniej rundzie) dla których każda zmiana to rosyjska ruletka, tylko taka z jedną wolną komorą. Na ławce mamy Żyro i Młyńskiego, na pewno poszerzenie ławki o kogoś tak doświadczonego i technicznego to będzie plus dla zespołu. To nie tak że przez niego nie zmieści się na ławce jakiś zdolny młody zawodnik - wpuszczenie Talara, Starzyńskiego, Szywacza czy Cisse nie daje nam nic z przodu ani z tyłu. Są daremni.

Na Ondraszka nie liczę, jak wyzdrowieje i zmieści się na ławkę to super, ale będzie mu bardzo trudno się załapać. O ile w ogóle będzie zdolny do gry. Od początku pisałem że to transfer porażka, kiedy grał to też szału na boisku nie robił.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując