Karherop napisał(a):

Aż 7 zespołów obecnie ma bilans 1 wygranej w 6 spotkaniach..Tychy są również pod formą i 3 punkty są w sobotę obowiązkiem. Tam było/jest też dość gorąco pod stokiem trenera i nie sądzę że odwrócą ten trend.
Jak zawsze jednak punkty będzie trzeba sobie wyrwać.
Liczę także że polowanie na Luisa w końcu się skończy. I to nie w momencie jego kontuzji, ale jakiejś czerwonej kartki dla rywali.
Typuje 3-0 dla nas, bramki jednak w końcówce spotkania
|
Właśnie najłatwiej się wywrócić na takich desperatach. Historycznie zwykle takie drużyny się na nas przełamują

Ilu to już zespołom pomogliśmy się odbić od dna (a nam nikt nie pomagał jak spadaliśmy)?
Co do czerwonej za wejście w Fernandeza - uwierzę jak zobaczę. Skoro przy Var taki Jaroszek nie zszedł do szatni (w ogóle nie dostał kartki!) po bydlackim zdeptaniu Fernandeza to nie wiem za co mieliby dostać czerwoną. Zwykle nie dostają nawet żółtej za ewidentne chamskie faule taktyczne. Myślę że frustracja jest i o jego umiejętności (nie zdziwiłbym się gdyby trenerzy rywali sugerowali tzw. "podostrzenie") i o zarobki które kłują w oczy przeciętnego drewniaka pierwszoligowego bez perspektyw i frustratów wśród kibiców srających żarem że jak tak można tyle zarabiać. Chciałbym podziękować palantowi który puścił przeciek o zarobkach, mam nadzieję że to nie z klubu.
Na ten mecz potrzebna pełna koncentracja, najlepszy skład (czyli żadnego "ogrywania" Dudy, James i Tachi lub Basha), rozpracowanie rywala. Przypominam że z Odrą wcisnął Fernandez w ostatnich 5 minutach regulaminowego czasu gry jadąc na dupie, nie musiało się tak skończyć.
Jestem ostrożnym optymistą, ale koncentracja i poważne potraktowanie rywala to konieczność. Oni będą chcieli wyszarpać minimum remis.