Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2023, 08:58
No ja nigdy Was nie rozumiem, bo te założenia sa fajne do pustej gadki ale nie mają nic wspólnego z rzeczywistością... Bo to jest tylko statystyka i może się trafić sezon anormalny gdzie 70 pkt nie da wansu z 2 miejsca albo awans da 59 pkt.

Wszystko tak na prawdę zapewne rozbije się o kwestie 1-2 meczów. Tak jak rok temu gdy spadaliśmy. Akurat dwie drużyny walczące o 2 miejsce w tych 2 kluczowych meczach gdzie zakładana jest porażka albo zwycięstwo zdobędą odwrotny wynik i już mamy całe założenia nietrafione.

Takim najbardziej realnym współczynnikiem ile trzeba do awansu t byłby nic nie mówiący przedział np od 60 do 70 pkt...

Ja pamiętam jak rok temu pisaliście, że do utrzymania się w ekstraklasie trzeba 31 czy ileś tam pkt 36 czy ileś pkt a powykręcaliśmy z BB takie wyniki, że i 33 pkt by dało utrzymanie. Oczywiscie wszystko to są nieznaczne różnice tylko co z tego, że nieznaczne? Ten 1-3 pkt robią własnie dużą różnicę i duży błąd w założeniach bo niby kwestia 1-2 meczów, remisów, proażki ale to jednak bardzo wiele może zmienic w całym rozdaniu.

Wiem, że ten temat to tylko zabawa ale i tak jeśli Wisła nie będzie wygrywać każdego kolejnego meczu, może nawet 1 przegrać ale później znowu musi być kolejna długa seria zwycięstw, to na nic to liczenie
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując