Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2023, 11:37
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
- notes Kiko wygrał nam mecz. Szkoda że nie mieliśmy do niego dostępu wcześniej. Jak się Hiszpanie lepiej zgrają to możemy mieć z nich sporo radości. Może nawet Rodado zacznie grać
- Sobolewski zrobił zmiany za późno. To trochę niepokojące, że przy tak szerokiej kadrze nie mieliśmy kilku zmienników którzy wnieśli by trochę energii do naszej gry
- po przerwie było pewne, że Resovia będzie starała nam się skoczyć do gardła. Przykre, że nie było nas stać choćby na 2-3 sensowne kontry. Dobrze przepracowany okres przygotowawczy?
- co do gry na wyjazdach: "Myślę, że w pierwszych 20 minutach wyszliśmy za bardzo przestraszeni, tej całej otoczki, tego stadionu, kibiców i całej atmosfery - powiedział po meczu Wisły z Resovią trener zespołu gości Mirosław Hajdo.". Tym się różnie gra u siebie od gry na wyjazdach.
- a propos wyjazdu do Gdyni: nie wyobrażam sobie żeby Arka nie starała się nas zdominować od początku meczu. Może nasi znajdą trochę czasu w tym tygodniu na opracowanie 2-3 schematów gry w kontrze? To mogłoby nam ustawić mecz
Niestety, ja to widziałem w ostatnich sparingach, dlatego mnie krew zalała od chrzanienia Sobolewskiego o świetnie wykonanej pracy. Jedyne co się poprawiło to materiał piłkarski (bardzo - Junca a Wachowiak albo Starzyński i Vilar to kolosalna różnica).
Zastanawiam się nad czym tak pracowali z Sobolewskim, bo na pewno nie nad grą obronną, wyjściem z kontry i (o zgrozo) wydolnością. I znowu jest taktyka na hurra że albo strzelimy dopóki są siły a potem rozpaczliwie się wybronimy, albo strata punktów. I jak wiemy - statystycznie to jest zwykle strata punktów.

Przydałby się trener. W sensie - ktoś kto potrafi drużynę ustawić w różnych fazach meczu, a nie koleś który krzyknie "na nich!" i na tym się taktyka kończy... Irytuje mnie że jak zwykle powiedziano A (uzupełnienie luk w składzie sensownymi piłkarzami) ale bano się powiedzieć B (wymiana Sobolewskiego na trenera który by to poukładał ponad indywidualne umiejętności piłkarzy).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.02.2023 o godz. 11:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując