Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2023, 14:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ach, te mityczne szczyty formy Nie można osiągnąć takiego za wcześnie bo się zmarnuje No ale jak już osiągniemy ten szczyt to rozumiem że drużyna przestanie popełniać stale te same błędy i nadziewać się na kontry wynikające z niechlujstwa, złego ustawienia i bezmyślności? Dobrze rozumiem Twój wywód? Bez szczytu formy to można się obracać dupą do strzału w polu karnym, potykać o piłkę, podawać do rywala na kontrę, samemu przeprowadzać ataki dwoma zawodnikami - ale potem cyk, szczyt formy i nagle drużyna zaczyna grać i błędy znikają.
Ty tak na serio?!

Mam gdzieś Baltę i Plewkę, po prostu oni nadają się do gry - jak widać w odróżnieniu do Muli i Sapały. Doskonale wiesz że przekręcasz bezmyślnie moje słowa bo brak Ci argumentów. Ale dobrze - napiszę jak do idioty - zawodnik który ma siły biegać przez 30 minut jest bezużyteczny na środku pomocy, już lepszy drewniak który swoje jednak wybiega. Dotarło?

Chciałbym też powiedzieć że wyjątkowo obrzydliwe są Twoje słowa o tym że z "taką kadrą" to każdy zrobi awans z palcem w dupie. Zero pokory, zero wniosków - pycha oparta nie wiadomo na czym. Niczego ostatnie lata nie nauczyły, oj niczego...
Otóż zmartwię Cię - to czy ta zbieranina okaże się cokolwiek warta zweryfikuje boisko, bez względu na to kiedy będą mieli szczyt formy muszą wygrywać mecze żeby awansować.
I znowu przeinaczasz, ale Od poczatku:

Szczyt formy powinien być na start ligi. I nie na 2 tygodnie przed bo to prosta droga aby na końcu ligi zabrakło pary. A to jak ważna będzie forma na końcu powinno być oczywiste. Wszakże wtedy będą baraże i rozdanie miejsc do ekstraklasy.

A odróżniasz błędy wynikające ze zmęczenia/braku szybkości/koncentracji/presji od tymi związanymi z brakami technicznymi?

Jak nogi są ciężkie to reszta nie dojedzie. Pokaż mi sytuację w lidze gdzie w dniu meczu rano drużyna wyciska na siłowni, a w przeddzień masz dwa intensywne treningi. Potem mają fruwać na boisku?

Sparing choćby z Płockiem pokazał że nie jest tak źle z poziomem drużyny więc nie wiem o jakim obracaniu dupa do strzału mówisz. Teksty z dupy by tylko odwrócić uwagę od meritum.

Ja tam wolę aby taki Sapała doszedł do formy niż forowac za niego Balte w środku. Nasz serbski drwal na zawsze pozostanie drwalem. A gość który ma smykałkę do gry w końcu dojdzie do formy. Tym bardziej że to jeszcze nie emeryt.

Przecież pisałem że awans oceniam na 50/50, o jakim znowu palcem w dupie mówisz? O jakim braku pokory?

Baraże to obowiązek. Z takim budżetem, z taką kadra to będzie kompromitacja. Na awans jednak w naszej sytuacji musi się złożyć dziesiątki czynników łącznie z fartem czy sędziowaniu w decydującym meczu barażowym.

Na awans bezpośrednio nie wierzę, nie z taką strata punktowa i nie mając 8 drużyn do przeskoczenia.
Odpowiedz cytując