azor napisał(a):

Misiu kolorowy, Koalik często wyolbrzymia, przejaskrawia natomiast większość jego tez ma potwierdzenie w rzeczywistości czy Ci się to podoba czy nie. Pasiatym bym go raczej nie nazwał.
Ty z kolei jesteś na drugim biegunie - cokolwiek, ktokolwiek podrzuci Ci na kanwie kibicowsko-heroicznego podejścia łykasz jak pelikan.
Ergo - Ty ubierasz gówno w sreberko, Koalik to gówno rozmazuje po naszych ekranach. Co jest lepsze - chyba nie ciężko wybrać.
|
Słaba ta Twoja prowokacja z kolorowym misiem.
Oczywiście mógłbym nazwać Cię w podobnej konwencji , mam już nawet kilka określeń ale powstrzymam się.
Przechodząc do meritum , widzę że przyjąłeś rolę adwokata. Jednakże Twoje argumenty są chybione albo co najmniej nietrafione. Napisałeś że większość jego tez ma potwierdzenie w rzeczywistości.
To zdecydowanie wymaga odparcia.
Tezy tego typka można zaliczyć do dwóch grup.
Grupa pierwsza to paranoiczne urojenia.
Grupa druga to realne fakty, znane wszystkim , przedyskutowane na wszelkie możliwe sposoby , oceniane w pełnej palecie barw od białego do czarnego.
I tu przechodzimy do sedna. Bo wszystkie tego jego "tezy" należące do grupy drugiej ( w których nie ma nic odkrywczego), podawane periodycznie jak katarynka , wykazują znamiona ewidentnej złej woli , emanują jakąś horrendalną pychą i brakiem jakiejkolwiek troski o dobro wspólne jakim niewątpliwie jest Wisła. Dla mnie wyraźnie widać, że tu chodzi tylko o judzenie i szczucie.
Owszem, ja też zresztą czasami wchodzę tu aby z kimś ostro zapolemizować. Po co ? Głównie po to, aby postronni czytelnicy ( dziennikarze , fani innych klubów , itp) nie mieli wrażenia że jakiś radykalny głos tożsamy jest z głosem społeczności i żeby była jednak jakaś równowaga.
Na przyszłość, ideałem byłoby stworzenie dwóch forum . Jedno do "napierdzielania" a drugie do rzeczowej rozmowy ( taki "wagon ciszy" jak jest pociągach).
Podsumowując, zdecydowanie wolę w życiu kierować się zasadą, że chcąc ocenić jakiekolwiek zagadnienie zawsze trzeba brać pod uwagę kontekst i proporcje. Jeśli ktokolwiek to pomija i próbuje "jednoznacznie" wyrokować to jest albo ignorantem albo manipulatorem .
Do której grupy zaliczyć Ciebie?