Wyświetl pojedynczy post
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2022, 15:32
Delgado napisał(a):Wyświetl post
Na moje to Jarosław podejmuje próbę "złotego strzału", tj awans albo śmierć. Nie oceniam, że to źle, bo nie jestem w środku. Możliwe, że tak właśnie trzeba, bo jak nic nie zrobimy, to śmierć i tak przyjdzie sama.
Wracając do analiz budżetowych jakie tu z @MaLk prowadziliśmy, to aby mówić o „złotym strzale” wystarczy nic nie robić. Jeśli w planach rzeczywiście są jakieś inwestycje i wzrost kosztów tzn. że z kosztem I drużyny zbliżymy się do dwukrotności bezpośrednich konkurentów do awansu i trzykrotności większości innych zespołów ligii. To już będzie strzał co najmniej „diamentowy”.

Sądząc po ostatnim fragmencie konferencji Jażdzyńskiego będzie to też w przypadku braku awansu strzał ostatni. Z tej samej konferencji wynikało, że była inna koncepcja i niekoniecznie śmierć przychodziła w niej sama. No ale też nie jestem w środku, więc to tylko na podstawie ogólnych wypowiedzi wniosek.

Z tym złotym/diamentowym strzałem na pewno za to będzie bardziej kolorowo. U Jażdżyńskiego to brzmiało w stylu: „mam dla Was krew, pot i łzy”. W naszym wiślackim środowisku mogłyby być kłopoty z wdrożeniem tak „szarej” i „normalnej” strategii przetrwania.
Odpowiedz cytując