|
"Awans jest tożsamy z przetrwaniem" - ale ja pisałem wyraźnie: "w tej chwili".
Nie mam żadnych sekretnych informacji z klubu, bazuję na tym co wiemy po konferencjach JK i TJ.
:
- do wczoraj groził nam paraliż decyzyjny (dobrze, że ktoś jeszcze myśli i TJ zachował zimną głowę do końca)
- do przedwczoraj nie było pomysłu na zasypanie dziury, która blokuje nam otrzymanie licencji na dalszą grę
- do dzisiaj nie wiemy nic o losie / planach jednego z członków TRIO
- rozwalono (no, może raczej: nie odtworzono) podstawy funkcjonowania klubu, budżet na ten sezon był oparty na generatorze liczb losowych
O awansie to możemy marzyć po 1.XII jak się okaże, że spełniamy wszystkie wymogi i licencyjne i mamy przynajmniej utrzymany bieżący skład (w obecnych okolicznościach nie wydaje mi się nie możliwe, że komuś nie płacimy od kilku miesięcy i będzie mógł sobie spokojnie rozwiązać kontrakt). Tutaj akurat to tylko moje czarnowidztwo!!!
Jeśli DAJ BOŻE 1.XII utrzymamy aktualny stan, zasypiemy dziurę bieżącą i będzie kasa na jakiekolwiek transfery (kolejny cud?) to trzeba jakimś (jeszcze jednym) CUDEM mega szybko zbudować sensowny pion sportowy (od ilu lat nam się to nie udaje?), bo inaczej POMIMO najlepszych chęci skończymy z transferami jak ostatnie kilka okienek.
|