serek.c2 napisał(a):

Liczby podane przez Drozda to totalne sf - taka ilość Socios jest nieosiągalna. Nie wspomnę już o tym, że obecnie średnia składka miesięczna to 57 zł. Może kiedyś, w przyszłości, jeśli uda się wrócić na właściwe tory i nawiążemy do lat świetności, będziemy mogli myśleć o takiej liczebności, na pewno nie teraz.
Nadal podtrzymuję, że Socios nie powinno się mieszać do zarządzania (choć wg mnie mogłoby mieć wpływ na wybór prezesa, czy członków zarządu). Kontrola działań spółki, członek RN i ewentualnie udziały w spółce - tu powinna się rola stowarzyszenia kończyć.
|
W to, że akcje za 4 bańki zostaną sprzedane mało kto wierzył, a tempo zaskoczyło wszystkich.
Ale tu nie chodzi o to, że Socios przejmie klub teraz, spłaci długi no i za te powiedzmy 4 lata wprowadzi nas do LM. To oczywiście było by dość trudne.
Mamy sprzeczne sygnały z klubu i od właścicieli, niektóre zupełnie infantylne. Czy ktoś dobrze poinformowany pocieszy nas i napisze, że klub dotrwa do czerwca przyszłego roku a sprawy idą w dobrym kierunku. Bo ja się wciąż łudzę, że tak jest.
Bo jeżeli nie to Socios powinno być przygotowane na udział, w tym finansowy i organizacyjny, w niezwłocznym odpaleniu nowej Wisły w czwartej lidze. Przecież jeżeli zabraknie Wisły w rozgrywkach, choćby na rok to jest koniec. Kiedyś już pisałem, że forma tego udziału jest sprawą do ustalenia. Celem jest uporządkowanie podstawowych spraw i sprzedaż/przekazanie nowemu Inwestorowi a nie długotrwałe właścicielstwo. Notabene to samo miało zrobić trio.
A i w temacie Rady Nadzorczej. Cały czas się o tym piszę. Jestem niezmiernie ciekaw jaki szacunkowo jest wkład sponsorski Platinum. Bo oni dostali miejsce w RN po dwóch tygodniach. Socios dało prawie pięć baniek. Z proporcji obliczę sobie jak długo jeszcze Socios będzie czekać na miejsce w RN.