Piknik1906 napisał(a):

Nie znam wypowiedzi ze spotkania z Socios, ale konferencję oglądałem i z tego co pamiętam to nie było do końca tak było. Jażdzyński mówiąc o całościowym budżecie odnosił się do zarzutów o palenie kasy w poprzednich sezonach i prosił aby nie porównywać całych budżetów bo różne kluby mają różną strukturę kosztów. To na pewno nie był komentarz do liczb na przyszłość.
Dokładnie wypowiedzi Bałazińskiego nie pamiętam, ale jemu chodziło chyba o przychody. Budżet kosztowy na 15 mln w Wiśle to raczej fantastyka. Chyba, że zamkną sklep, akademię, zaczną trenować na orliku i zwolnią 2/3 pracowników. Jeśli on mówił o kosztach całej spółki to całkowicie się skompromitował. Ale ja tego tak nie zapamiętałem.
|
Wypowiedź TJ o nieporównywaniu budżetów jest w innym miejscu konferencji. Jest dokładnie tak jak napisał kryształ. Bałaziński cytuje "wyraził przekonanie", że budżet nie będzie mniejszy niż 15 milionów. Po czym TJ wyjaśnia jasno, że chodzi o budżet całościowy klubu.
Stwierdzenie klucz to "wyraził przekonanie". Otóż z zapisu wynika, że w chwili konferencji nie było jasne jakie będzie wsparcie ze strony sponsorów tych małych jak i Platinum. Rozmowy trwały o efektach mieliśmy być informowani. Ktoś, coś ?
Ogarnięci kibice wiedzieli od marca, że będzie spadek. A w czerwcu wciąż trwały rozmowy ze sponsorami i działania restrukturyzacyjne.
A i fajnie posłuchać, że za transfery w lecie odpowiada trener Jerzy. I transfer Niewiadomskiego miał jego pełną akceptacje na przykład.