krysztal napisał(a):

|
Ja .......e ale po co to tak staracie się zakręcić kiedy macie słowa jednego z właścicieli.To nie są jakieś domysły dziennikarskie tylko informacje przekazane raz na słynnej konferencji a potem powtórzone w węższym gronie.Ja odnoszę się do konfy z czerwca.Bałaziński dopytywany przez dziennikarzy o budżet mówi że nie będzie niższy niż 15 mln.Mówi że wprawdzie z praw telewizyjnych będzie znacznie mniej ale w razie czego może liczyć na wsparcie właścicielskie.Po czym Tomek zaznacza że mówią o budżecie całościowym a nie tylko na pierwszą drużynę
|
Nie znam wypowiedzi ze spotkania z Socios, ale konferencję oglądałem i z tego co pamiętam to nie było do końca tak było. Jażdzyński mówiąc o całościowym budżecie odnosił się do zarzutów o palenie kasy w poprzednich sezonach i prosił aby nie porównywać całych budżetów bo różne kluby mają różną strukturę kosztów. To na pewno nie był komentarz do liczb na przyszłość.
Dokładnie wypowiedzi Bałazińskiego nie pamiętam, ale jemu chodziło chyba o przychody. Budżet kosztowy na 15 mln w Wiśle to raczej fantastyka. Chyba, że zamkną sklep, akademię, zaczną trenować na orliku i zwolnią 2/3 pracowników. Jeśli on mówił o kosztach całej spółki to całkowicie się skompromitował. Ale ja tego tak nie zapamiętałem.