Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2022, 23:57
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Całego tego gówna nie chciało mi się słuchać ale gdzieś po godzinie padło że budżet na CAŁĄ działalność nie będzie mniejszy niż 15 mln złotych.Zostało wyrażnie zaznaczone że to budżet całościowy a nie tylko na pierwszą drużynę.
Albo kłamano w żywe oczy albo panowie nie mieli w ogóle pojęcia o ty co ich w pierwszej lidze czeka .Typowe nawijanie makaronu na uszy.W sumie wtedy też Tomek zaczął się żalić że duża ilość kibiców na meczach to i większe koszty organizacji.
Nigdzie tam nie pada stwierdzenie że te 15 mln mamy a brakuje drugich 15 czy coś w ten deseń.Jeszcze raz powtórzę że budżet w okolicach 30 mln złotych w kontekście obecnych wyników i jakości kadry byłby totalną kompromitacją dla ludzi zarządzających Wisłą
15 melonów dziury się w żadnym wypadku nie wyklucza z 15 milionowym budżetem na sezon 2022/2023r.

To nie matematyka, te kwoty się nie znoszą, ani nie sumują.

Budżet najpewniej został podany tak żeby zobrazować ile Wisła będzie wydawać na klub w tym sezonie. Wszak chyba ta kwota interesowała kibiców. Wisła ma zaległe ugody i zobowiązania, które musi spłacać i wątpię, aby przy podawaniu kwoty budżetu właściciele ujmowali te kwoty.

Ja jestem przekonany, patrząc na rzekomą dziurę, że trio założyło wpływy zaległych pieniędzy z transferów wychodzących. Przynajmniej w jakimś sporym stopniu. Jeśli teraz jest tak wielka dziura budżetowa to najpewniej zaczynamy lub niedługo zaczniemy spóźniać bieżące płatności lub zaległe ugody. Myślę, że dlatego Prezes podjął ten temat publicznie, bo chciał wywołać presję na innych współwłaścicielach (a zamiast tego wywołał zamieszanie i trwogę wśród sponsorów i kibiców klubu, za co brawa o//)

Także bardzo możliwe, że trio faktycznie założyło wpływy do klubu w okolicy 30 milionów złotych. A budżet na ten sezon na poziomie 15 milionów złotych. To się w żadnym wypadku nie wyklucza.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.11.2022 o godz. 00:09.
Odpowiedz cytując