serek.c2 napisał(a):

Szczerze mówiąc, akurat tego fragmentu sobie dokładnie nie przypominam - może tam chodziło o 12+18 (to by się wtedy zgadzało)? Na pewno nie zarzucałbym kłamstwa.
Info o roku obrachunkowym podałem tylko i wyłącznie w nawiązaniu do wcześniejszego posta, nie żeby cokolwiek tym tłumaczyć.
|
12-13 budżet pierwszej drużyny, 18 budżet całego klubu. Ale sprawdź, jak masz dostęp, bo pamięć ludzka zawodną jest
W budżet na poziomie 30 milionów w I lidze nie wierzę (nikt chyba w historii nigdy takiego w tym miejscu nie miał), ale i tu mogę się okazać niewiernym Tomaszem.
Natomiast 18, w porywach 20, jestem w stanie sobie wyobrazić po mocnych cięciach we wszystkich aspektach działalności klubu.
Oczywiście zawsze pozostaje kwestia tego, o czym pisałem już w maju - czyli powierzenie przygotowania najtrudniejszego sezonu ludziom, którzy nie poradzili sobie z sezonem najłatwiejszym finansowo do poprowadzenia od czasów Cupiała i nic nie wskazuje na to, aby uczyli się na błędach jest cholernie ryzykowne, a ludzie, którzy przyjdą po nich, o ile w ogóle jeszcze będą chcieli, będą w dużo gorszej sytuacji i wiele zmienić nie będą mogli w trakcie sezonu. Ciągle jednak ludzie opowiadali o tym, że lepiej zostawić tych, którzy są już w temacie. Efekty widzimy dzisiaj. Nie ma już tamtego zarządu, nie ma już tamtego trenera, nie ma odpowiedniej kadry, nie ma pieniędzy, nie ma możliwości wprowadzenia realnych zmian w budżecie, kadrze, zarządzaniu itp. Pozostaje nam tylko liczyć na to, że jakoś to będzie. Bo w to, że ktoś przygotowuje już teraz plan B na wypadek braku awansu już nie wierzę.